6 İmkânsız Şey

Fantastik hikayeler ile çocuk masalları bazen eğitici ve öğretici olabiliyor. Bu nedenle onların film versiyonlarına seyretmekten çok keyif alırım. Özellikle de Alice Harikalar Diyarını çok beğenirim. Alice Harikalar dünyası, Alice’in bilinçaltına yaptığı yolculukla ilgilidir. Alice’in Harikalar Diyarının film versiyonunda kötü kalpli kraliçenin tahttan indirilebilmesi için canavarın kellesinin uçurulması gerekmektedir.

Harikalar diyarının sakinleri korkunç canavarı öldürmeye cesaret edememektedir. Bu işi yapacak tek kişi vardır, o da Alice. Alice korkunç canavarı öldürmesinin imkansız olduğuna inanmasına rağmen iyi kraliçenin ricasını kırmaz ve canavarın karşısına çıkar. Alice tüm gücünü kullanmasına rağmen canavarı alt edememektedir. Tam kaybettiğine düşündüğü bir anda, küçükken babası ile oynadığı “6 imkânsız şey” oyununu hatırlar. Ve o gün gerçekte var olmayan konuşan kedi, bilge tırtıl gibi 5 imkânsız şey ile karşılaştığını hatırlar. Altıncı imkânsız şeyin ise canavarın kellesini uçurmak olabileceğini düşünür ve canavara doğru kılıcı ile güçlü bir hamle yapar. Artık çatışma Alice’in lehine dönmeye başlamıştır. Alice sonunda altıncı imkansızı gerçekleştirir. Yani canavarın kellesini uçurur. Kötülüğü temsil eden kraliçe ( gerçekte iyi kraliçenin kardeşidir) dışında herkes çok mutludur. Sonunda iyi kraliçe tahta geçer.

Haberin Devamı

Alice Harikalar Diyarı iyi ve kötü iki kardeş kraliçenin savaşı gibi gözükse de aslında Alice’in içindeki iyi ve kötü tarafın savaşıdır. Ve bu hikâye içimdeki iyi ve kötünün sürekli savaş halinde olduğunu, odaklanamadığımda kolaylıkla karanlık tarafa geçebileceğimi hatırlatır bana. Üstelik imkânsız gibi gözükse dahi arzu ve isteklerimi gerçekleştirebileceğimi de unutmamamı sağlar.

Hadi bu sene kendiniz için ” 6 İmkânsız Şey” i belirleyin. Mesela bunlardan biri de 7/24 farkındalık içinde olmak olsun. Yaşadığımız her anın farkına vardığımızda kendi imkânsızımızın gerçekleşeceğine dair fırsatları da görmeye başlayacağız demektir.

Sevgiler

Gerçeğiniz arzu ve isteklerinizdir.

Haberin Devamı

www.yourwishisyourreality.com

Sibel.kavunoglu@gmail.com