Asla HAYIR'ı kabul etme

Çok sevdiğim eski iş arkadaşım, geçenlerde emekli oldu ve hemen moda dünyasına adım attı. İkinci el kıyafetler satan bir dükkânı var artık. Instagram'da satış yapmak istiyorsanız e-ticaret sitenizin olması gerekiyor. Fakat e-ticaret sitesi kurmanın maliyeti çok fazla. Bahsettiğim arkadaşım, bu maliyeti karşılamak istemedi. Instagram’ın tüm ret edişlerine HAYIR diyerek e-ticaret sitesi kurmadan Instagram'la satış entegrasyonunu gerçekleştirdi. Ve bu mutlu haberi paylaşırken mesajına şunları da yazmış;

Haberin Devamı

‘’Bunlar aslında sizin sayenizde oldu. Sizinle birlikte çalışırken olmayacakları oldururduk. Ve bununla da gurur duyardık’’

Bana göre o zamanlar tüm ‘’HAYIR’’ı kabul etmeyenler bir araya toplanmıştık. O zamanlar HAYIR’ı kabul etmeme gücünü birbirimizden alırdık. Olamayacakları olabilecek hale getirmek çok keyifli gelirdi bize.

Diğerleri bundan nasıl etkilenirdi diye soracak olursanız hemen söyleyeyim. Bizim aracılığımızla ‘’Her şeyin geçici olduğu’’na dair dünya gerçeğiyle yüzleşirlerdi. Ve bu yüzleşme onlar için çok ıstırap vericiydi.

Gerçek şu ki görünmeyen duvarları bir çırpıda yıkmak çok keyifli olsa da tahmin edersiniz ki bu durumdan hoşnut olan tek kişi, bağlı olduğumuz bir üst yöneticimizdi. ‘’Çok hırslı’’ demeler, engel koymalar, dedikodu çıkartmalar, ortada fol var, yumurta var demelerle tam 23 sene geçti. Ve günün birinde ‘’benim zamanım geldi’’ diyerek iş hayatına ‘’HAYIR’’ dedim. Tüm camia şaşırmıştı. Onlara göre benim gibi HIRSLI !!! birinin bir kalemde her şeyi bir kenara bırakması çok rastlanan bir durum değildi.

İşten ayrıldıktan sonra HAYIR’ ı kabul etmeyen tarafım, bu sefer de kendini sorgulamaya başladı. Acaba haklı olabilirler miydi? Hırslı olabilir miydim? derken kendimi kişisel gelişimin içinde buldum. Bu sektörde de benim için ‘’HIRSLI’’ diyenler oldu. Onlara tam inanıyordum ki aklım başıma geldi. Gerçek şu ki, ne onlar beni anlıyordu ne de ben onları. En çok neyi öğrendin diye soracak olursanız, hemen söyleyeyim.

Savaştıkça karşınızdakilere daha fazla güç verirsiniz. Bırakın ne söylerseler söylesinler, nihayetinde her kim ne söylüyorsa kendi zihninde var olanı ifade eder. Başkalarının iyi şeyler söylemesi herkese iyi gelir. Fakat diğerlerinin iyi şeyler söylemesini beklemek, bir istekten çok bağımlılıktır. Bağımlılığın doğasında sürekli bir şeylere ihtiyaç halinde olma, manipülasyon, depresyon, öfke, kıskançlık vardır. Ve bunlardan hiçbir zaman iyi şeyler çıkmaz. Çünkü bu bağımlılığın doğasına aykırıdır.

Haberin Devamı

Siz, siz olun zihninizin oyunlarına kanmayın. Ailenizde dahil olmak şartıyla hiç kimsenin ışığınızı söndürmesine izin vermeyin. Bırakın insanlar istediklerini söylesinler. İyi ya da kötü aldığınız tüm tepkiler siz çok parladığınız içindir.

Hadi bugünden itibaren kendiniz için en iyisini, diğerlerinin de sizin gibi kendi ışıklarını fark etmelerini dileyin.

Son olarak her ne başınıza geliyorsa sizinle ilgili, hiçbir zaman diğerleriyle ilgili olmadı… Bu kural aynı şekilde diğerlerinin sizinle ilgili düşünce ve hisleri için de geçerli…

Her Daim Sevgi ve Işıkla

Haberin Devamı

Sibel KAVUNOĞLU