Boğaz çakrası nasıl arınır?

Geçen yazımda boğaz çakrasında enerji akışının rahat olmamasının, deneyimlerimiz üzerindeki etkisinden bahsetmiştim. Bu yazımda ise boğaz çakrasını arındıracak uygulamalardan bahsetmek istiyorum.

Boğaz çakrasının arınması için öncelikle duyguları anlamakla başlamalısınız. Bunun için özel bir şey yapmanız gerekmez. Duygularınızı değiştirmek ya da geliştirmek zorunda değilsiniz. Başlangıç olarak aşağıdaki sorular üzerinde çalışabilirsiniz. Soruları sordukça içinizden gelen yanıtları bir kâğıda ya da günlüğünüze yazmayı unutmayın.

Haberin Devamı

-En çok neler seni korkutur?

-En çok neler seni öfkelendirir?

-En çok neler seni üzüntü ve ıstıraba sevk eder?

Başka bir uygulamada ise; canını en çok neler acıtır? Neyi/Neleri kıskanıyorsun? gibi zorlu konularla ilgili hissettiklerinizi kabul etmeyi deneyin. Bunu yaparken duygularınızı reaksiyon vermeden ifade edin. Üzerinde çalışabileceğiniz bazı örnek durumlar şunlardır;

-Kendimi güvende hissetmiyorum. Çünkü kendimi diğerleriyle karşılaştırıyorum

-İstediğim pozisyonu alamadığım için üzgünüm.

-İstediğim onayı, övgüyü alamamak beni çok üzüyor.

Kendi başınıza yürüyüşe çıktığınızda duygularınızı bu şekilde ifade edebilirsiniz.

Bunun dışında şarkı söyleyebilirsiniz. Şarkı söylemek boğaz çarkınızı rahatlatacaktır. Kendinize 6-10 şarkılık bir liste hazırlayın. Sonuncu şarkı mutluluk veren bir şarkı olsun. Kalbiniz koruma haline alınca boğazınız kendiliğinden kapanır, zihninizde kalırsınız. Şarkı söylemek bu bağlantıyı açar. Sizi zihninizden uzaklaştırır.

Diğer uygulamalardan biri de elinizi, kalp, boğaz ve 3.gözünüz üzerine koyarak birkaç kez hımm sesi çıkartmaktır. Bir başka uygulama ise gözleriniz kapalı ellerinizle resim yapmaktır. Burada amaç güzel bir resim yapmaktan ziyade kendinizi ifade etmekle ilgilidir

Size önereceğim son uygulama ise nefes çalışmalarıdır. Uygulamasını yaptığım Transformal Nefes® tekniği, hücresel seviyede kaydedilmiş eski ve ifade edilmeyen duyguları (genellikle baskılanmış olarak tanımlanır) bütünleştirmek için beden haritalama tekniğini kullanır. 5 ya da 6 seanstan sonra danışanlarımın boğaz bölgesinde enerjinin akmasını engelleyen noktalar üzerinde çalışırız. Boğaz seansı bayağı zorlu geçse de seans sonrasında danışanlarımız kendilerini çok rahatlamış hissederler. Bir şeylerin çözüldüğünü hissederler. Daha sevgi dolu olurlar. Bu da kalp çakrasıyla boğaz çakrası arasında dengenin sağlanmış olduğunun bir göstergesidir.

Haberin Devamı

Bütün bu uygulamaları yapmak değer mi? derseniz. Bence değer. Boğaz çakranızda enerji akışı rahat olduğunda kendinizi açıkça ifade etmeye başlarsınız. İnsanların gerçekte neler söylemek istediklerini anlarsınız. Özellikle de ağzından iyi şeyler çıkmayan insanları daha iyi anlamaya başlarsınız. Yalan söyleyen insanların neden yalan söylediklerini anlarsınız. Sezgileriniz güçlenir. Telepati geliştirirsiniz. Daha az düşünmeye başlarsınız. En önemlisi de kendinize bir sürü anda kalma anları yaratırsınız.

Her Daim Sevgi ve Işıkla

Sibel KAVUNOĞLU