Hiç Kolay Değil

Geçenlerde bir türlü okumaya fırsat bulamadığım Drunvalo Melchizedek'in Yaşam Çiçeğinin Sırları I isimli kitabı nihayet okuyabildim. Kitapta var oluşla ilgili enteresan bilgiler paylaşılmış. Geçmiş, şimdiki an ve gelecek arasındaki bağlantıların nefes ve meditasyon sayesinde kurulabileceğinden bahsedilmiş ki benim de nefes ve meditasyon uygulamalarıyla haşır neşir olmamın sebebi bu. Bence an ve an her şeyin değiştiği bu dünyada başımıza gelenleri doğru olarak algılayabilmek için geçmiş, şimdiki an ve gelecek arasındaki bağlantıyı görmeye ihtiyacımız var. Bağlantıyı görmemizi engelleyen ise, aynı anda hem ateş saçan hem de ışık yayan duygu, düşüncelere sahip olmak. Onlarla birlikteyken başımıza gelenleri, var oluşumuzu anlamak hiç de kolay değil.

Haberin Devamı

Peki, Geçmiş, Şimdiki an ve Gelecek arasında bağlantıyı görebilmek ne kazandırır?

Kendi deneyimlerime bakarak söyleyebilirim ki geçmiş, şu an ve geleceğe bütünsel olarak bakabildiğinizde hayat daha anlamlı hale gelebilir. Özellikle sevdiklerimiz söz konusu ise bu bağlantıyı kurmak çok değerli. Gün geliyor, sevdiklerimize öfkelenebiliyor hatta istemeden kötü sözler sarf edebiliyoruz. Sevdiğim halde niçin böyle yapıyorum hesaplaşmaları başladığında ise doktora başvurup ilaç kullanmaya başlıyor ya da bir süre kişisel gelişim seminerine katılmayı deniyoruz. Onca tedavi ve eğitim sonrasında aniden bir şey oluyor, kendimizi sevdiğimiz kişiye öfkelenip kötü sözler sarf ederken buluyoruz. Aklımız birçok konuda bize yardımcı olsa da bu konuda kendisinden bekleneni gerçekleştiremiyor maalesef. Sizce neden böyle?

Bazılarımız bu durumu karma, bazılarımız ise tekâmülle açıklıyor. Hepsine de ayrı ayrı katılıyorum. Fakat bana göre karma/tekamülle rağmen daha akıllıca davranmanın bir yolu mutlaka olmalı diyorum ve duygu ve düşüncelerin çalışma mekaniğini anlayabilirsek bir şeyler yapmanın mümkün olduğuna inanıyorum.


Bir sonraki yazımda sahip olduğumuz duygu ve düşüncelerin mekaniği ile ilgili bilgilerimi örnek vererek paylaşacağım.

Her Daim Sevgi ve Işıkla

Haberin Devamı

Sibel KAVUNOĞLU