Mutlaka Yapılacaklar

Yeni yıl, umudun en çok hissedildiği anlardan biridir. Her yeni yılda, taze başlangıçlar yapmak isteriz. En önemlisi, hayatımızı tekrar gözden geçirme fırsatını yakalarız. Mesela bazılarımız her yeni yıla özel “ mutlaka yapılacaklar “ listesi hazırlar. Ben “ Mutlaka yapılacaklar” listesini 2006 senesinden beri yaparım. O zamanlar gerçekleşmesini istediğim şeylerin sayısı yüz yirmi beşti. Şimdilerde ise bu rakam yediye indi.

Ne istediğine karar veremeyen, risk almaktan korkan ve başkalarına endeksli yaşayanlar için bu listeyi hazırlamak büyük bir fırsat olabilir! Listenizi yaptıkça gerçekleşmesini istediklerinize daha da yaklaşırsınız. Bunun tek bir anlamı vardır. O da, isteklerinizin hızla gerçekleşecek olmasıdır.Bunun dışında, listeyi her yapışınızda hayatınızı gözden geçirme fırsatını yakalarsınız. Endişelerin hayatınızı nasıl yönettiğini, anda kalmak yerine geçmiş ve gelecek arasında gidip gelerek zaman kaybettiğinizi fark edersiniz. Geçmiş ve gelecek arasında gidip geldiğinizde ya kendinize acır ya da başkalarını suçlarsınız. Olmuş bitmişe ya da daha henüz olmamışa odaklandığınızda hareket geçemez, tembelleşirsiniz.

Haberin Devamı

Hadi isterseniz hemen harekete geçin, elinize bir kağıt, kalemi alın ve bu sene gerçekleşmesini isteklerinizi yazın. Unutmayın, zihninize düşen her “mutlaka yapılacakları” gerçekleştirme potansiyeliniz vardır. Şu an gerçekleşmemiş olmalarının tek sebebi onlara yeterli derecede odaklanmamış olmanızdır. Bir şeye ne kadar odaklanırsanız, size o kadar yaklaşır. Bu çekimi hızlandırmak sizin elinizde..

Listenizi bitirdikten sonra listeye tekrar göz atın. Bazıları “gerçekleşmesi imkansız ” gibi görünüyorsa onlara karşı enerjinizi yumuşatacak kişisel gelişim fırsatlarını arayın. Örneğin nefes yapın, meditasyonu deneyin. Bu iki çalışmayı birlikte yapanlar bilirler, en uzakta görünen “ mutlaka yapılacak” olanlar dahi yakınlaşır. Bunun en güzel ispatı, hafta sonları yapmış olduğum yoğun nefes programlarıdır...

Çalışmaya katılanlar cuma akşamı gerçekleşmesini istedikleri şeyleri listelerler. Pazar günü akşamı geldiğinde ise cuma günü akşamı yazdıklarına şöyle bir göz attıklarında pek çoğunun kolayca gerçekleşeceğine inanmaya başladıklarını fark ederler. İsteklerini onlara gerçekten inandığınızda gerçekleşirler..... Ben gerçekleştirmek istediğim şeylere hep inanırım, bugüne kadar çoğu da gerçekleşti.

Haberin Devamı

Her Daim Sevgi ve Işıkla

sibel.kavunoglu@gmail.com

nefestr.com

Değişik bir yılbaşı mesajı okumak isteyenler aşağıdaki yazıma göz atabilirler.

http://www.milliyet.com.tr/degisik-bir-yeni-yil-mesaji----pembenar-yazardetay-saglik-1987986/