Evcil Hayvan Nem Böceği Nedir? Rutubet Böceği Nerede Ve Ne Kadar Yaşar?

Nem Böceği Nedir? Rutubet Böceği Nerede Ve Ne Kadar Yaşar?

01.11.2021 - 15:00 | Son Güncellenme:

Rutubetli evlerde görülen nem böceği rutubet böceği olarak da adlandırılmaktadır. Nem böceğinin ne tür böcek olduğunu merak edenler ve evlerinde bu böceğin olduğunu gören kişiler insanlara zarar verip vermediği hakkında bir araştırma yapmaktadırlar. Son aylarda nem böceği ile ilgili araştırmalar trend haline gelmiştir. Peki, nem böceği nedir? Rutubet böceği nerede ve ne kadar yaşar? İşte nem böceği ile ilgili tüm detayları derledik.

Nem Böceği Nedir Rutubet Böceği Nerede Ve Ne Kadar Yaşar

Nem böceği daha çok evlerde yaşayan bir böcek türü. İnsanlara zarar verip vermediği merak ediliyor. Nem böceği gümüş böceği ve gümüşçün olarak da isimlendirilmektedir.

Nem Böceği Nedir?

Nem böceği gümüş böceği ve rutubet böceği olarak da bilinen, Latince ismi Lepisma Saccharina olan bir böcek türüdür. Lepismatidae familyasına mensup olan bu böcek gümüşümsü bir vücut rengi bulunmaktadır. Nem böceği daha çok evlerde yaşayan bir böcek türüdür. Bu böceğin bir takım özellikleri bulunmaktadır. Yetişkin bir nem böceğinin boyları 12 ila 19 milimetre arasında değişkenlik göstermektedir. Yumurta bırakarak ürerler. Hızlı bir üreme şekilleri bulunmaktadır.

Nem böcekleri nemli ve sıcak ortamlarda yaşamayı severler. Özellikle 20 ila 22 derece arası onların en çok sevdiği sıcaklıktır. Ev koşullarında yaşamlarını sürdürmektedirler. Evlerde çatlak ve küçük yerlerde yaşamayı severler. Nem böcekleri bir evin hemen hemen bütün noktalarında görülebilir. Hızlı bir şekilde çoğalabilir. Aynı zamanda herhangi bir besin almadan da haftalarca yaşayabilirler.

Rutubet Böceği Nerede ve Ne Kadar Yaşar?

Rutubet böceği en çok ev şartlarına uygun olan bir böcektir. Evin içinde oda sıcaklığında yaşarlar. Aynı zamanda rutubet olan hemen hemen her evde görülebilirler. Rutubet böceği ortalama olarak 3 yıl yaşarlar. Bazı rutubet böceği türleri ise daha az veya daha fazla yaşayabilir.

 

Yazarlar