Anti - Aging Bakımları

Anti - Aging bakımlarına ve ürün kullanımına hangi yaşlarda başlamalı?

20'li yaşların ortalarına doğru cilt gelişim sürecini tamamlar. Yani 25 yaşında hücre yenilenmesi tamamlanır. Ciltte yavaş, yavaş eksilmeler görülür, cildin yağ ve nem dengesi bozulur. Yaşadığımız ortam, mimik çizgilerinin ve kırışıklıkların oluşumuna zemin hazırlar. 30'lu yaşlarda kırışıklıkların belirginleştiği yaşlardır. Fakat bu yaşlarda cilt yaşlanmasına ve kırışık oluşumuna karşı Anti - Aging bakımlarına, ürün kullanımına başlanılmaz. Çünkü cildin koruyucu fonksiyonları halen yüksektir. Bu genç yaşlarda, cilt temizliği ve bakımı büyük önem taşır. Cildin yağ ve nem dengesini düzenleyen, biyolojik, problem çözümleyen kozmetik ürünleri ve doğal etken madde içerikli nemlendiriciler kullanılmalıdır.

Haberin Devamı

Örneğin yağlı cilt yapısına: Oleanol acit, morus nigra içeren etken maddeler

Kuru nemsiz cilt yapısına: Vitamin E , Hyaluron saure içeren etken maddeler

Hassas kılcal damarlı cilt yapısına: Yabanmersini, arnika ekstresi, selvi ekstresi Rutin etken maddeler

Kuru hassas cilt yapısına: Gümüş içeren etken madde

Böylece cildin yağ, nem, hassasiyet dengesi düzenlenir problem oluşumu önlenir. Cildin esnekliği ve sıkılığı sağlanarak tazeliği korunur.

Anti - Aging genç ciltlere zarar verir!

Bir çok sebepten dolayı tavsiye edilmez ve edilmemelidir. Özellikle 30 yaş ve 30'un alt yaşları, cilt yaşlanmasına karşı olan Anti - Aging uygulamaları ve ürünleri uygun değildir. Genç yaşlarda önlem almak istiyorsanız, öncelikle sağlıklı yaşam stilini seçmeniz, günlük cilt temizliğini yapmanız, yaşınıza ve cilt tipinize uygun ürünler kullanarak genç yaşınızı koruyarak daimi sürdürün.

Bir çok Anti - Aging kremler, serumlar yoğun etken madde içeriklidir. Olgun yaş ve cilt tiplerinde etkin bir şekilde pozitif yansır. Bu etken maddeler ''Peptitleri, Hyaluronic Acit, Lipide, Amino Asitler, Argireline'' gibi. Bağ doku ve hücre oluşumunu geliştirici, kolejen ve elastin kaybını önliyici, kırışık açan, yapılandıran ve gerginlik kazandırıcı etkilidir. Olgun yaşlarda olanlarda cilt yaşlanmasını yavaşlatan ve önleyici olarak etkilidir. Ama genç yaşlarda olanlara bir fayda sağlamadığı gibi, ciltlerinde negatif etkiler yaratır. Cilde bu etken maddeler çok ağır geldiğinden dolayı, ciltte kusmalar, yanmalar, kaşıntı, şişme ve cildi aşırı kurutarak pul, pul döküntü yani soyulmalar yaratır.

Haberin Devamı

Anti - Aging 40 yaş için önleyicidir

Anti - Aging ürünleri 40 yaş ve üzeri olmak üzere geliştirilmiştir, kremler ve serumlar olarak. Ama genç yaşta olanlara, bir fayda sağlamadığı gibi ters tepki yaratır. Eğer kırışık ve çizgilerin oluşumuna önlem almak istiyorsanız, yaşınıza ve cilt yapınıza uygun geliştirilmiş olanları seçmelisiniz. Hatta bebeklerin de ürünleri var bidiğiniz gibi '' Bebek Kozmetiği '' onlar için de ürünler geliştirliyor.

Tabii ki her zaman için, sağlıklı beslenme, sağlıklı uyku, temiz hava, spor ve bilinçli cilt bakım bir yaşam stiliniz olmalıdır.

Sağlıklı güzellik dolu günler dileği ile

Int. Dipl. Kozmetisyen

Nesrin Sürer