Bronzlaşırken güneş ışınlarının etkisinden nasıl korunmalıyız?

Yaz zamanı, güneş zamanı!

İçinde bulunduğumuz mevsim nedeniyle bizler, güneşli uzun günlerde kendimizi iyi hissederiz. Güneşli havalar psikolojik rahatlama, canlılık getirir.

Güneşin yaydığı sarı ışıklar bize mutluluk veriyor. Ancak güneş bizi mutlu ederken aynı şekilde mutsuzluk veren tarafı da var. Cilt lekeleri, cilt alerjileri, cilt kanseri gibi olumsuz cilt sorunları yaratabiliyor.

Bizi hem mutlu eden hem de mutsuzluk veren güneş ışınlarının etkisinden nasıl korunmalıyız?

Güneş ışınlarının etkisinden korunma

Haberin Devamı

Çağımızda bronz bir tene sahip olmak güzellik kavramına dahil olmuştur. Ancak güneşten yansıyan ultra- viole ışınları cildimize zarar vermektedir.

UV ışınları, UVA ve UVC olmak üzere üçe ayrılırlar. En tehlikesi UVC ışınlarıdır fakat ozon tabakası tarafından durdurulurlar.

Diğer ikisi bu tabakaya geçerler UVB ışınları ciltte kızarıklık meydana getirirler. Epidermis tabakasına kadar inerler ve burada bir reaksiyon meydana getirirler, ince damarlar genişler ve kızarıklık oluşur.

UVA ışınları daha derine, dermis tabakasına kadar inerler. Bunlar kahverengi bir pigment salgılayan melanosit olurlar. Fakat en kötü etkileri serbest radikallerin oluşumudur.

Oksidatif reaksiyonlardan meydana gelen bu serbest radikaller cildin biyolejik yapısına zarar verirler ve cildin yaşlanmasına sebep olurlar.

Günümüzde artık serbest radikallere karşı etkili etken maddeler içeren kozmetikler üretilmektedir, etken maddeler olarak A-E vitaminleri içerirler. Diğer önemli bir madde C vitaminidir. C vitamini serbest radikalleri yok eder ve yaşlanmayı önler E vitamini etkisini arttırır ve uzatır.

Yaz aylarında güneşe çıkmadan önce temiz cilde bir kat hyoluronic serum ve A-C vitamini içeren yüksek nemlendirici sürdükten sonra üstüne 50 faktörlü sun guard UVA-UVB ışın koruyucu emülsiyon sürülmesi cildinizi korumanız için yeterlidir.

Plaj ve havuz da güneş banyolarından evvel mutlaka güneşlenme saatlerine dikkat edilmelidir 11 ile 16 saatleri arası çıkılmamalıdır!

Güneş banyolarına çıkmadan 30 dakika evvel temiz cilde yüksek nemlendirici ardından UVA-UVB ışın koruyucu emülsiyonu cildimizin her bir bölgesine eşit olarak sürmeliyiz. Çocuklara da aynı şekilde güneş koruyucu emülsiyon ve elbise giydirmeliyiz. Başımızı da güneş çarpmalarına karşı şapka veya bandana örterek koruyalım.

Haberin Devamı

Deniz ve havuz dan sonra, temiz suyla yumuşak şampuan ve sabunla banyo yapın, banyodan sonra vücut losyonu ile vücudunuza ve cilt yapınıza uygun krem ile yüz, boyun ve dekolteye kadar nemlendirin. Çok sıcak bir yaz mevsimi yaşıyoruz lütfen sıcak havalara ve güneşin zararlı ışığına dikkat ederek güzel, sağlıklı bir yaz geçirelim.

Sağlıklı güzellik dolu günler dileği ile

Int.Dipl.Kozmetisyen

Nesrin Sürer

www.enesbioestetikcenter.com