Yaşınıza göre cilt bakımı

Yaşınıza göre doğru cilt bakımı

Yaşınıza göre doğru cilt bakımı önerileri

Günlük hayatın yoğun temposundan en çok etkilenen yüzümüz, en çok ta ihmal edilen bölgemizdir aslında.

Güzel görünmenin başlangıç noktası kuşkusuz pürüzsüz, problemsiz bir ciltle gerçekleşir. Oysa düzensiz beslenme, yanliş kullanılan kozmetik ürünleri, cilt temizliğinin ihmal edilmesi gerek kirli havanın getirdiği sorunları pek çok kişinin cildinde görmek mümkün. Bakımsızlık ve yeterli temizliğin yapılmaması nedeniyle kıl diplerinin iltihaplanmasıyla oluşan sivilceler özellikle ergenlik döneminde ki gençlerin korkulu rüyası.

Haberin Devamı

Cildimiz vitrinimizdir, cildimizin görüntüsünden sağlıklı olup olmadığımız, genç kalıp kalmadığımız hakkında bilgi edinmek mümkündür. Ayrıca yaşadığımız çağda dış görüntümüz sosyo- kültürel açıdan git gide artan bir önem taşımaktadır.

Her yaşın bir güzelliği vardır. Elbette her yaşta canlı, sağlıklı güzel görünüme sahip olabiliriz. Burada sormamız gereken soru ise cildimize ihtiyacı olan doğru bakımı uyguluyor muyuz ? Doğru, bilimsel içerikli ve tedavi edici kozmetikler. Cilt fonksiyonlarını düzenlemeye, cildin tazeliğini korumaya yararlar.

15 - 25 yaşlar arası

Cilt tipimizin oluşması ergenlik döneminde başlar. Çocukluktan gençliğe geçiş döneminde, fiziksel olgunluğu sağlayan hormonlar, yağ bezlerinin daha çok yağ üretmesine neden olurlar. Ve bu noktada da sivilce sorunları baş gösterir. 20'li yaşların ortalarına doğru cilt gelişim sürecini tamamlar. Ciltte yavaş, yavaş eksilmeler görülür, cildin yağ ve nem dengesi bozulur. Yaşadığımız ortama göre mimik çizgileri, kırışıkların oluşumuna zemin hazırlar. Özellikle bu yaşlarda yağ üretimi fazla olan ciltlerde sivilce, akne gibi cilt problemi yaşarlar. Ciltte yaşanan yağlanmayı azaltan ve sivilceli ciltleri kapatmak için çok yanlış ürünler kullanılır. Böylelikle cildin nem dengesi bozulur, üst deri kalınlaşır, sertleşir ve geçirgenliği azalır. Maalesef bu cilt yapısıyla yaşayanların, ciltlerinde çok erken kırışıklar oluşur. Bu yaşlarda cilt temizliği ve bakımı büyük önem taşır. Cildin yağ ve nem dengesini düzenleyen, biyolojik içerikli ve tedavi edici kozmetikler kullanılmalıdır. Örn. oleonel acid, moris nigra etken maddeli hydro ve vitamin serumları, cildin yağ ve nem dengesi düzenlenir, problem oluşumu önlenir. Cildin tazeliği, gençliği korunur.

Haberin Devamı

30 - 40 yaşlar arası

30'lu yaşlar, ilk kırışıkların belirginleştiği yaşlardır. Eğer doğru bakımı ve cildin ihtiyacı olan nemlendiricileri kullanmuyorsanız, kırışıklıklar derinleşmeye başlar. 30'lu yaşların 50'li yaşlara göre avantajı cildin koruyucu fonksiyonlara sahip olmasıdır. Bundan dolayı cildinize iyi nemlendirici ve doğru bakımla, örn. hyaluronic acid etken maddesi serum ile nemlendirin ve böylelikle kırışık oluşumunu önliyebilirsiniz.

40'lı yaşlarda ise cildin yavaş, yavaş diriliği kaybolur elastikiyet kaybı başlar ve nemi koruma gücü azalarak cilt mat bir görünüm alır. Cildin hücre üretim desteğini yükselten bakım ve yoğun nemlendiriciler . Örn. hyaluronic acid, vitamin A serum bu etken maddeli nemlendiriciler, cildin gerginlik ve elastikiyetini kuvvetlendirir kırşıklıkların önüne geçilmesini sağlar.

Haberin Devamı

45 ve daha üst yaşlar

Bu yaşlar, yüzdeki çizgilerin iyice belirginleştiği yaşlardır. Göz çevresi, yanak ve ağız kenarındaki kırışıklıkların arttığı, boyun bölgesinde ki çizgilerin ve kırışıklıkların fazlalaştığı bölgelerdir. Bu dönemlerde yaşlılık lekeleri görülür ve deri incelmeye başlar. Kısaca cildin hücre üretimi, yenilenmesi iyice yavaşlar. Dolayısıyla hücre üretimini arttıran daha yoğun besleyici, nemlendirici, yapılandırıcı ve koruyucu serumlar kullanmak gerekir. Bunlar cildin yapılanmasını sağlar. Örn. retinol etken maddesi, vitamin C ve E, argilerine, hyaluron acid, gibi etken madde içerikli olmalıdır. Vitamin A serum, argilerine lift serum, hyaluronic acid serum, cildin gerginliğini ve elastikiyetini kuvvetlendirir, kırışık ve çizgileri zaltır. Böylece cildinizin ihtiyacına göre, doğru bakım ve nemlendiricilerle, yaş alıken, güzel yaş almanız sağlanmış olur.

Sağlıklı güzellik dolu günler dileği ile

Int. Dipl. Kozmetisyen

Nesrin Sürer

www.enesbioestetikcenter.com