Yeni Bir Yılı Karşılarken Cildinizi İhtiyacı Olan Bakımla Hazırlayın!

Cildin yaşlanması sadece kırışıklıklardan ibaret değildir. Elastikiyet kaybı, yorgun soluk bir ten ve cilt kuruluğu belirtileri cilt yaşlanma sıralamasında yer alır. O halde cildinizin ihtiyacı olan özel yoğun bakımları seçme zamanı.

Maalesef cildimiz yaşlanacak. Bundan kaçış yolu yok. Geçen yıllar içinde bir gün aynaya baktığımızda bu yaşlılık belirtilerini kimimiz biyolojik yaşından erken görebilir, kimimiz daha geç. Tabii ki her kişinin cilt yaşlanma belirtileri değişiktir. Bu faktörler yaşam stili, çalışma hayatı, beslenme, düzenli uyku, hareket, genler, doğru veya yanlış bakımlar. Bu saydığım etkenleri doğru bilmek ve dengede tutabilmeniz tamamen kendi eliniz dedir. Cildinizin yapısını doğru bilmek ve ihtiyacını doğru bakımla vermek, günümüzde cildinize bakım yapmak bir yaşam stilidir ve bir ihtiyaçtır, yemek, yemek, susayınca su içmek gibidir. Cildinize gereken ihtiyaçlarını verirseniz dış görünüme pozitif yansırsınız.

Haberin Devamı

Cildinizin doğru bakım ve gerçek olan ihtiyaç sıralaması

Suya susamış kuru cilt yapısı

Cilt kuruluğunun belirtileri: Üst deri çok kurumadan dolayı pul, pul dökülme soyulmalar başlar, alt zeminden üst deriye doğru ince çizgiler yoğunlaşır özellikle ince deri bölgelerinde göz çevresi, boyun ve dudak üstünde fazlalaşır.

Cilt kuruluğun sebebi: Cilt kuruluğunun sebebi 30 yaş itibarı ile yağ üretimi yavaşlar yağ dokusunda azalma başlar. Klimalı ortamda bulunmak, fazla güneşte kalmak ve soğuk hava cildi etkiler. Cildinize uyumlu olmayan yanlış etken madde içerikli kozmetik ürünleri kullanmak cilt kuruluğunu arttıran etkenler ve sebepleridir.

Cilt kuruluğunu nasıl azaltabilirsiniz: Cildinize ihtiyacı olan ve mevsime uyum sağlayan etken maddeler içerikli bakım ürünleri seçin. Alkol içerikli tonik, losyon kullanmayın, cildinizi içten dışa yansıtacak şekilde sağlıklı beslenin ve bol su tüketin 1,5 -2 litre kafidir.

Cilt kuruluğunu hızlı gideren ve çözen yoğun bakımlar:

Cilt kuruluğuna neden olan üst tabaka deri iki katmandır. Gereksiz olan üsteki katmanı gidermek için ‘micro dermabrasıon’ la veya Biyolejik Peelingle kuruyan, pullaşan ölü katman atılır ve pürüzsüz tabaka elde edilir. Yeni gelen deriye ‘ Poratation’ sistemi cildin ihtiyacı olan yüksek nem deposu Hyaluron acid etken madde içerikli ve cildi besleyen kuruluğu azaltan Vitamin A – E - F etken maddeleri cildin alt tabakasına nüfuz ettirilir. Cildin altı yapılanarak canlılık, parlaklık kazanır. Cildin yağ ve nem dengesi düzenlenir ve böylece cilt kuruluğu giderilerek yaşlanma belirtilerine karşı önlem alma ve yavaşlatma sağlanır.

Haberin Devamı

Cilt kuruluğunu ev bakımıyla destekleyin

Cilt kuruluğunu önlemek için cildin ihtiyacı olan “ Hyaluron Acit ” ile susuzluğunu yani nem eksikliğini giderin. Kış mevsimindeyiz dolayısıyla cildinizi “ Vitamin A Serum ” ile besleyin. Cildinize haftada bir peeling ve maske uygulayın. Peeling ile ölü tabaka giderilir, gözenekler açılır cilt nefes alır ve maske ile cildin yağ, nem dengesi korunur.

Uygulama: Ilık nemli havlu ile yüzünüze kompres yapın. Cilt yumuşar ve gözenekler açılır. Ardından ıslak parmak uçlarıyla “ Craem Peeling “ i cilde masaj şeklinde yedirerek uygulayın. Ilık suyla peelingi temizleyin, cilde enerji veren “ Mask ” ile besleyin.

Haberin Devamı

Yaşam ortamı: Kapalı ortam ve bilgisayar karşısında çalıyorsanız bu etkenler cilt kuruluğu yaratır. O yüzden ara sıra yüzünüze maden suyu püskürtün cildinize nem kazandırır. Dış ortamda iseniz mutlaka koruyucu sürün. Tabii ki sağlıklı doğru beslenmek, sıvı tüketmek de yaşamımızda büyük önem taşır, çünkü cildin içten dışa yansıması sağlıklı olduğunuzu belirler.

Yeni bir yıla girmeye hazırlanırken cildinize yönelik erken önlem almak, bakımlı hazırlanmak ve cildinizi yenileme ile ilgili öneri ve bilgi aktarıyorum.

Sağlıklı güzellik dolu günler dileği ile,

Int. Dipl. Kozmetisyen
Nesrin SÜRER

www.enesbioestetikcenter.com