Yeni yılı, yeni bir ciltle karşılayın

Kış aylarında, mevsim nedeniyle değişik cilt sorunları başlar. Ani sıcak, soğuk ısı değişimi ve ciltlerde başlayan nem kaybı, kuruluk, pullanma, deri kalınlaşması gibi cilt sorunları yaşanır. Bu cilt sorunlarını çözmenin farklı yoğun bakım yöntemleri vardır. Benim tavsiyem ve etkili bir yöntem olan güzellik iksiri maske. Maskenin özelliği, biyolojik olarak 42 dereceye kadar ısınan ve tekrar 0 dereceye kadar soğuyan maske.

Günümüzde cilt sorunlarının nedeni hava kirliliği, ani ısı değişimi, stres ve katkı maddeli, hormonlu gıdaların tüketiminden dolayı cildin bozulmasına yol açtığını artık biliyoruz. Bu faktörler nedeniyle, cildin depolama kapasitesi ve kolajen hidrofili azalıyor. Cilt yumuşaklığını ve esnekliğini yitiriyor, metabolizmanın yavaşlaması da hücrelerin yenilenmesini engelliyor. Bu durumda üst deri kalınlaşıp kuruyor ve serbest radikallerden olumsuz etkilenmeye başlıyor. Bu yöntem, özellikle kış aylarında kuruyan, pullanan, kalınlaşan cilt sorunlarını dengeleyerek sağlığına kavuşturuyor ve cilt yaşlanmasını önlüyor. Kür halinde uygulanan yöntem, su, vitamin ve kolajen eksikliğini tamamlayıp cilt fonksiyonlarının dengelenmesini sağlıyor.

Haberin Devamı

Uygulama aşamaları

Uygulama öncesi, kişinin cilt tipi ve yaşı büyük rol oynar. Dolayısı ile cilt analizinden sonra cilt tipine ve yaşına uygun özel etken maddeler içeren alt ürünler seçilir.

Genç ciltlere yönelik: Seçilen etken maddeler, yağ üretimini azaltan ve dengeleyen ''Morus Nigra'' cildin nem dengesini koruyan ve sivilce oluşumunu ön hücre, doku, gözenek temizleyen ''Oleanol Acid'' etken madde içeren alt ürünlerle uygulama yapılır.

Orta yaş cilt yapılarına: Özellikle kuruluk sorununa yönelik ve erken kırışma belirtilerine karşı seçilen etken maddeler, nem dengesini yükselten kuruluğu gideren ''Hyaluron Acid'' cilt pullanmasını önleyen ve cildi besleyen ''Vitamin A-E-F'' etken madde içeren ürünlerle uygulanır.

Olgun yaşlara yönelik: Olgun yaşlara yönelik seçilen etken maddeler, kırışıklıkları azaltan ''Argireline'' gevşemeleri toparlama elastikiyeti kuvvetlendiren ''Peptitler, Phyto Hormon, Squalane'' etken madde içerikli ürünlerle uygulanır.

Haberin Devamı

Kişinin cilt tipine ve yaşına uygun alt ürün seçiminden sonra, tabii mineral içerikli, koyu puding kıvamında olan bu maske, tüm yüz, boyun ve dekolteye kadar sürülerek uygulanır. Maskenin ısısı doğal olarak ısınarak 42 dereceye kadar yükseliyor ve tekrar 0 dereceye kadar düşerek soğuyor. Yani sıcak ve soğuk etkisi. Maskenin ısınma ve soğuma işlemi sırasında daha önceden seçilen etken maddeler cilde iyice nüfuz ediyor. 30 dakika bekleme süresinden sonra hücreler canlanıyor, doku ve gözenekler sıkışıyor, cilt fonksiyonları düzenleniyor. Kişi yüz kaslarını hareket ettirince maske kalıp şeklinde çıkarılıyor.

Her cilt tipine, her yaşa yönelik uygulanan maske ile kış mevsiminde yaşanan cilt sorunları önlenebilir. Hem de yeni bir yıla yenilenmiş ciltle karşılamış olursunuz.

Sağlıklı güzellik dolu günler dileği ile

Int.Dipl. Kozmetisyen

Nesrin Sürer

www.enesbioestetikcenter.com