Maison&Objet Fuarında Bir Türk Markası

Gülşah Cantaş, iç mekanlar için farklı ürün tasarımlarına imza atan bir iç mimar. Bu yıl Eylül ayında düzenlenen dünyanın en önemli tasarım fuarı Paris Maison&Objet’ye katıldı. Dünyanın dört bir yanından gelen profesyonellerle Kontra markası ile buluşan Cantaş ile tasarım konusunu konuştuk.

- Tasarım felsefenizi öğrenebilir miyiz?
Tasarım felsefemizi mekandaki denge üzerine kuruyoruz ve karşıtların birbirini tamamlaması gerektiğine inanıyoruz. İyi nitelikli bir tasarımı oluşturan en önemli unsurun karşıtlıkların bir araya gelerek oluşturduğu uyum ve bütünlük olduğunu düşünüyorum. Bu yüzden de tasarımlarımızda sıklıkla sıcak malzemeler ile soğuk malzemeleri beraber kullanarak veya sıcak renkler ile soğuk renkleri kombinleyerek dengeyi oluşturmaya çalışıyoruz.

- Ürün tasarımları konusunda geleceğe yönelik hedefleriniz bulunuyor mu?
Kontra’nın kendine has bir tasarım dili var, bu yüzden de projelerimizde hazır ürünleri kullanmak yerine bizi yansıtan ürünler tasarlamayı tercih ediyoruz. Ürünlerimiz yarattığımız dünyanın en önemli parçası. Yaptığımız projelerde, dokunun bir parçası veya imzası haline geliyorlar. Bu konuda da ilerlemek istiyoruz tabii ki. Hedefimiz, Kontra ürünlerini dünyaca bilinen bir marka haline getirmek ve bu konuda başarılı bir marka ile işbirliğinde bulunmak.

Haberin Devamı

- Paris Maison & Objet Fuarı’nda bu yıl ilk kez stant açtınız. Fuarda hangi ürün tasarımlarınız ile yer aldınız?
Yeni ürünlerimizden Macaron, Cube, Q chair, Cloud, Flank ile beraber Take a Seat, Sarr, Stack, Clarify, Lounge Chair ve Tulip gibi ürünlerimizin yer aldığı koleksiyonumuz ile katıldık.

- Ürünler fuar izleyişinden nasıl ilgi gördü?
Türk markası olduğumuzu duyduklarında çok şaşırdılar ilk olarak. Genel olarak da ürün kalitesi ve yenilikçi tavrımız sayesinde birçok övgü aldık. Sonuçta güvenilir bir marka algısı yarattık ve bu yüzden de çok mutluyuz.

- Maison&Objet fuarı nasıl bir deneyim oldu sizin için?
Özellikle tüm dünyadan tasarımcıların bir arada olduğu uluslararası bir platformda Maison &Objet jürisi tarafından seçilerek fuarın Design Hall’ünde katılımcı olmak son derece gurur vericiydi. Ürünlerimizin kalitesi ve yenilikçi tavrı üzerine birçok övgü aldık ve basından yoğun bir ilgi gördük. Çok sayıda tasarımcı ile tanışma fırsatı yakaladık. Kendileriyle bir araya gelerek yaptığımız paylaşımlar ile yeni dostluklar kurmak oldukça heyecan vericiydi. Aynı zamanda sunduğumuz kalite ile Archiproducts Design Selection’da yer aldık. Bunları deneyimlemek tabii ki bizler için oldukça gurur verici.

Haberin Devamı

- Kontra’yı farklı kılan nedir?
Kullanıcıların kendilerini özgür hissedebilecekleri, daha renkli ve motive edici tasarımlar gerçekleştiriyoruz. Hayal gücünün sınırlarını zorlayan detaylar ile kuşağa uygun ve farklı bir tasarım dili oluşturuyoruz. Bunun için de fonksiyonel bir yaklaşımla hareket ederken aynı zamanda farklı konseptler deniyoruz. En önemli fark da deneysel ve yenilikçi tavrımız diye düşünüyorum. Denenmemişi denemeyi ve yenilikçi malzemeler kullanmayı seviyoruz. Eski ile yeniyi birleştirerek tasarım felsefemize uygun ürünler ortaya çıkarıyoruz. Bu süreçte de yaşamla ilgili her şey bizim ilham kaynağımız olabiliyor.

Haberin Devamı