Mutfakta çöpe asla atmamaniz gereken 5 malzeme

Çay bardağından çöpe… Pek çok kişi kullandıkları sallama çay poşetini hemen çöpe atmayı tercih ediyor. Aslında bunun büyük bir yanlış olduğun bilmiyorlar tabii. Onun gibi mutfakta çöp olarak nitelendireceğimiz ama aslında işimize yarayabilecek birkaç malzeme daha var. Güzel olmak için pahalı kozmetik ürünlerine ihtiyacı olduğunu düşünenlere duyrulur! İşte, kesinlikle atılmaması gereken mutfaktaki beş malzeme…

1. Kullanılmış çay poşetleri:

Küçük yaralanmalar, güneş yanıkları, böcek sokmaları ve şişliklerde kullandığınız çay poşetinin mucizevi bir etkisi olduğunu biliyor musunuz? Yaranın üzerine ıslattığınız papatya ya da siyah çay poşetini yerleştirin, antibakteriyel, iyileştirici ve yatıştırıcı etkisinden yararlanın. Çay poşeti ayrıca göz altlarındaki şişlikler için de bire bir. İki adet kullanılmış çay poşetini birkaç saat buzdolabında beklettikten sonra göz maskesi olarak kullanabilirsiniz. Böcek ısırıklarına karşı da aynı yöntemi kullanabilirsiniz. Kimyasal böcek spreyleri ve kokulu böceksavar mumlar yerine sinek ve böcek ısırıklıklarının neden olduğu kaşıntılar için ideal.

Haberin Devamı

2. Patates dilimleri:

Sebze ve meyve çeşitleri arasında, kabuğundaki vitamin ve minerallerle besleyici özelliği bulunan patatesi de saymak mümkün. İçeriğindeki B ve C vitaminlerinin yanı sıra saçın yapıtaşı sayılan kolajen saçlarda gerçek bir mucize yaratıyor. Sebumu aktive ediyor ve saç kökleri için gerekli metabolik süreci başlatıyor. Bir adet patatesin kabuğunu suyun yüzeyi hafif renklenene kadar sıcak bir suyun içinde yaklaşık 5 dakika kaynatın. Elde ettiğiniz bu suyu soğumaya bırakın. Süzgeçten geçirdiğiniz suyla saçlarınızı ıslatarak tarayın. Sonrasında 10 dakika etki etmesini bekleyin ve durulayın.

3. Kahve telvesi:

Kadınların neredeyse yüzde 80’inde rastlanan portakal kabuğu görünümünden tamamen kurtulmanın mümkün olmadığını artık hepimiz biliyoruz. Ancak kahve telvesiyle dalgalanmaların belirgin bir şekilde azaldığını söylemek mümkün. Bunun için sıcak ya da ısıtılmış kahve telvesini aliminyum folyo içine koyun. Üst bacaklarınıza sararak en az 10 dakika etki etmesini bekleyin. Kahve telvesiyle yapabileceğiniz bir diğer güzellik malzemesi de cildinizdeki ölü deri hücrelerinden kurtulmanızı sağlayacak peeling. Ayrıca kahve telvesini zeytinyağı ya da jojoba yağıyla karıştırarak mükemmel bir cilt bakım ürünü de elde edebilirsiniz.

Haberin Devamı

4. Muz kabukları:

Muz ve muzun kabuğu içerdiği magnezyum ve kalsiyumla dişler için mükemmel bir beyazlatıcıya dönüşebilir. Kabuğun iç kısmını dişlerinize sürün ve dişleriniz üzerinde kalan macunumsu maddeyi yumuşak bir diş fırçası yardımıyla yüzeye uygulayın. Ardından kokuyu önlemek için kullandığınız diş macunuyla dişleri yeniden fırçalayın. Aynı prosedürü iki-üç haftada bir tekrarlayabilirsiniz.

5. Eski limon:

Limon gerçek bir güzellik silahı… Yumuşadığında diz kapakları ve dirsekler için doğal, renk açıcı bir malzemeye dönöşüyor. Bunun için limonun suyuyla dirsek ve diz kapaklarına 5 dakika boyunca masaj yapın. 20 dakika etki etmesini bekleyin. Duruladıktan sonra aynı bölgeleri kremlemeyi ihmal etmeyin. Haftada bir kez bu uygulamayı yaptığınızda kısa kollu ve mini elbisenizle çekinmeden sokağa çıkabilirsiniz. Limonu bunun dışında meyve asitli peeling olarak da kullanabilirsiniz. Limon suyunu yüzünüze sürün ve gece boyunca etki etmesini bekleyin. Marketten satın aldığını limon da tıpkı pahalı kozmetik ürünleri gibi cildin kendini yenileme sürecini başlatmasına yardım ediyor. Düzenli uygulandığında cilt tonunun dengelenmesine yardımcı oluyor.

Haberin Devamı