Tasarımcı Elif Cığızoğlu’ndan yılbaşı için stil önerileri

Başarılı tasarımcı Elif Cığızoğlu kendi markasının yanı sıra tam sekiz sezondur birlikte çalıştığı NetWork için yaptığı tasarımlarla da dikkat çekiyor. Kendisinden hem NetWork’le işbirliği konusunda konuştuk hem de yılbaşına özel farklı tarzlar için stil önerileri aldık...


Tasarımcı Elif Cığızoğlu’ndan yılbaşı için stil önerileri


- Moda tasarımcılığıyla ilgili gelişiminizi aktarır mısınız?

Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nden mezun olduktan sonra Fransa, İngiltere ve Amerika’da moda üzerine eğitimler aldım. Donna Karan erkek koleksiyonları tasarım bölümünde üç senelik deneyimim ardından Türkiye’ye döndüm ve Teşvikiye’deki ofisimizde ‘Elif Cığızoğlu’ markası oluşmaya başladı. Aynı zamanda Türkiye’deki önemli perakende giyim markalarından biri olan NetWork ile çalışmaya başladım.

- Network markası ile bir araya gelişinizin hikayesi nedir?

Sekiz sezondur NetWork ile çalışıyoruz. NetWork, yaratıcı, dinamik, kendini geliştiren bir marka olarak her geçen sene yerini daha da sağlamlaştırarak yoluna devam ediyor. Benim için de Türkiye’deki en önemli ve büyük perakende giyim markalarından biri olan NetWork’ün kadın koleksiyonunu tasarlamak çok gurur verici ve keyifli. Diğer taraftan da elbette büyük bir sorumluluk ama dediğim gibi ben işimi çok seviyorum ve NetWork gibi büyük bir markaya koleksiyonlar hazırlıyor olmak beni çok mutlu ediyor.

- İlham kaynaklarınız neler?

En büyük ilham kaynaklarımdan biri doğa, doğaya dönüş, doğanın içindeki natürel formlar dokular ve renkler...

- Sizin tasarımlarınızı farklı kılan nedir?

Modern ve yalın formlardaki parçalarla çarpıcı ve farklı silüetler oluşturmak. Dinamik, rahat, özgür ve stil sahibi bir kadın profili oluştururken; form ve dokulardan ödün vermeden, küçük detaylar kullanarak lüks materyalleri sportif tarzlar ile hareketlendiriyoruz. Sürekli kendini geliştirmesi, klasik duruşun detaylar ile rahatlatılması ve feminen dokunuşların hissedilmesi de bu farklılığı en iyi şekilde tanımlıyor.

- Bu kış Network koleksiyonunda öne çıkan tasarımlar hangileri?

Doğallıktan ilham alarak hazırladığımız koleksiyonda rahat formlar dikkat çekiyor. Koleksiyondaki yalın formlar küçük detaylarla hareketleniyor. Maskülen tavır ve feminen dokunuşların hissedildiği NetWork koleksiyonunda jogger pantolon ve trikolar, asimetrik kesim omuz dekolteli bluz ve elbiseler, bileğe kadar inen uzun triko hırka ve yelekler, yün kaşmir mantolar, parlak kadifeler, scarlet kırmızısı ‘culotte’ pantolon ve ceketler, rahat formlu ceketler, gündüzden geceye devam edebileceğiniz triko elbiseler, öne çıkan tasarımlar arasında…

- Yılbaşı için romantik, spor ve feminen kadınlar için kombin önerileriniz nedir?

• Mini payetli elbiseler, kırmızı, bordo ve lacivert tonlarında tercih edilebilecek tulum ve elbiseler, modern kesim smokinler feminen kadınlar için alternatif olabilir.
• Romantik kadınlar için bağlamalı gömlekler, pantolon veya jean’ler ile birlikte kullanılabilir.
• Dantelin hafifliğinin kadifenin rahat ve sıcak tavrı ile buluştuğu elbise veya bluzlar yılbaşı gecesi farklı şıklıklar yaratabilir.
• Uçuş uçuş mini elbiseler ve tulumlar ise dizde çizmelerle tercih edilebilir.
• Sportif ve dinamik bir tercih yapmak isteyenler için yüksek bel pantolonlar ‘cropped’ nakışlı veya payetli üstler ve ‘bootie’lerle kombinlenebilir.

Haberin Devamı