Yaşam Nuray İsminin Anlamı Nedir? Nuray Ne Demek, Hangi Anlama Gelir?

Nuray İsminin Anlamı Nedir? Nuray Ne Demek, Hangi Anlama Gelir?

25.09.2023 - 12:15 | Son Güncellenme:

Türkçede çok fazla öne çıkan ve çok yaygın kullanılan en hoş isimlerden biri Nuray adıdır. Kız çocukları için verilebilecek güzel bir isim olması ile beraber, aynı zamanda anlamı üzerinden de beğeni toplayan isimlerden biridir. Peki, Nuray isminin anlamı nedir? Nuray ne demek, hangi anlama gelir? İşte bu güzel ve hoş isim konusunda merak edilenler.

Nuray İsminin Anlamı Nedir Nuray Ne Demek, Hangi Anlama Gelir

Kökeni hem Arapçaya hem de Türkçeye dayanan bir isim olması ile beraber, Nuray adı oldukça köklü bir isimdir. Bu sebepten dolayı uzun yıllardır Türkiye'de çok fazla değerlendirilen isimler arasında geliyor. Tek başına veya başka isimlerle bir araya getirmek suretiyle bu güzel adı değerlendirmeniz mümkün.

Haberin Devamı

Nuray Ne Demek?

Nuray ismi genel olarak ay ile ilgili bir anlama sahiptir. Bu anlamı üzerinden iki farklı şekilde ele alınır ve değerlendirilir.

- Işık saçan ay

- Ayın en çok ışık saçtığı dönem

Görüldüğü üzere bu şekilde iki farklı ve özel anlamı ile beraber, Türkçede en çok değerlendirilen güzel isimler içerisinde Nuray geliyor. Aynı zamanda okunuşu ve telaffuzu açısından da kulağa hoş gelen bu güzel isim, kız çocukları için değerlendirilecek en güzel adlardan biridir.

Nuray Kur'an'da Geçiyor mu?

Son dönemlerin en popüler ve en ilgi çeken isimleri içerisinde yer alan Nuray adı, aynı zamanda Kur'an'da geçip geçmediği üzerinden de merak konusu. Hem Arapça hem de Türkçe kökenli olarak değerlendirilen Nuray ismi Kur'an'da geçmemektedir. Ayın en parlak anının yansıtan ve temsil eden bu güzel isim, kız çocukları adına kullanılabilecek güzel adlar arasında yer alıyor.

Haberin Devamı

Özellikle anne ve babaların tercih ettiği ve yaygın kullanılan bir isim olmasının yanı sıra, Nur isminin üzerinden türemesi ile hazırlanmış güzel bir addır.

 

Yazarlar