Estetik O göbekten nasıl kurtulacağım?

O göbekten nasıl kurtulacağım?

05.06.2014 - 14:27 | Son Güncellenme:

Bikini mevsimi geliyor. Peki, kılo verdiğiniz halde, belli bölgelerdeki fazlalıklardan kurtulamıyorsanız ne yapmalısınız ? Sadece diet ve spor yeterli mi ?

O göbekten nasıl kurtulacağım

Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Dr. Esin Aksungur’a sorduk. Bakın ne dedi ;

Haberin Devamı

Esin Hanım, kilo verdiğimiz halde bazı bölgelerde fazlalıklardan kurtulamıyoruz. Ne önerirsiniz ?

Malum yaz geliyor bu gibi durumlarda Liposuction öneriyoruz. Yani vücutta belli bölgelerde toplanan yağların ince kanüller kullanılarak vakum yardımı ile alınması işlemini. Herkesin vücut şekli ve yağ dağılımı farklıdır, genetik olarak belirlenir. Kadınlarda ağırlıklı olarak bel, basen, bacak içi, erkeklerde ise karın çevresinde yağlanma daha fazla görülür. Liposuction yapmakta amaç bu dengesiz dağılım paternini bozmak ve daha orantılı bir vücut yaratmaktır. Bazen dietle ve spor yeterli olmayabiliyor. Fazlılıklar için dediğim gibi liposuction yapmak gerekiyor.

İşlemi kısaca anlatır mısınız?

Liposuction, işlem yapılacak bölgenin büyüklüğüne göre lokal ya da genel anestezi altında yapılabilir. Özellikle belirtmek isterim ki, bu bir zayıflama yöntemi değildir. Kilosu normal ya da normalin hafif üzerinde olan, vücudunun belli bölgelerinde dengesiz yağlanma problem olan kişiler için uygun bir yöntemdir. Liposuction ile bu alanlar inceltilerek vücudun diğer bölgeleri ile orantısı sağlanır.

Haberin Devamı

Liposuction işleminde sadece kanüllerin gireceği 3-4 mm'lik kesiler yapılır. Kanüller yardımı ile gerekli alanlardan fazla olan yağlar alınır. Bu küçük kesi alanları 2-3 gün içinde iyileşir.Operasyon sonrası hastaya korse giydirilir ve cildin yerine adapte olması sağlanır. Bu korselerin ortalama 3 hafta boyunca giyilmesini öneriyoruz. İşlemden birkaç saat sonra hasta taburcu edilir ve bir iki gün rutin hayatına geri döner. Oluşan şişliklerin ve morlukların geçmesi 2-3 haftayı, ödemin atılması ve kesin sonucun ortaya çıkması 6-8 haftayı bulabilir

Her bölgeye liposuction yapılabilir mi? Mesela kol ya da sırt?

Her bölgeye yapılmaz. Yağ fazlalığı olan alanlar bellidir ve bu alanlara uygulanır. Eskiden yapmadığımız bazı alanlara artık kolaylıkla suction yapabiliyoruz. Şöyle söyleyeyim, temel bölgeler bacak içi, diz içi, basen, karın ve bel. Fakat uygun hastalarda uyluk ön yüzü, kollar, sırt, ayak bilekleri gibi alanlara suction yapılabilir.

Haberin Devamı

Liposuction ile ilgili özellikle internette pek çok haber görüyoruz. Yeni teknoloji Liposuction, son model cihaz ile liposuction .. vs. Bunlara inanmalı mıyız ?

Her yazılana inanmamak lazım. Fakat, şunu da belirtmeliyim ki, son yıllarda enerjili liposuctionlar dediğimiz lazer, USG ve radyofrekens enerjileri ile çalışan teknolojiler kullanıyoruz. Temel mekanizma aynı. Elle ya da enerji kullanarak yağları parçalamak. Bunların her birinin etkisi çok farklı tabi ki. Örneğin RF liposuction ile cildi de sıkılaştırmak mümkün. Vaser ile erkeklerde jinekomasti operasyonlarında ve karın şekillendirme operasyonlarında çok başarılı sonuçlar alıyoruz. Bu tamamen hastanın uygun olmasına bağlı.

İşlem sonrası kilo alıp vermeler sorun yaratır mı? Çok duyduğumuz bir şey var, liposuction yapılan bölgeler kilo alınca aynı kalıyor ama başka bölgelerde yoğun olarak yağlanma oluyor ?

Kesinlikle hayır. Bizim amacımız sorunlu olan alanlardaki yağları azaltmak. Kilo alımı ve kilo kaybı sonrasında bir sorun yaşamazlar. Tabi ki kilo alırlarsa genel olarak alırlar ama yağın bir alanda birikmesi ya da başka alanların şişmesi gibi problemler olmaz. Liposuction yapılan alanlarda operasyon nedeniyle orantısızca anormal yağ birikmesi olmaz Çünkü yağ hücre sayımız sabittir aslında. Kilo alınca yağ hücreleri büyür, kilo verince küçülür. Liposuction yaparak bu yağ hücrelerini parçalıyarak sayılarını azlatmış oluyoruz. Böylece, orantılı bir şekilde kilo alır verirsiniz.

Haberin Devamı

Bir örnek vereyim, mesela 15 kilo aldınız. Sırtınız ya da kollarınız işlem öncesi ne kadar genişlerse işlem sonrası da o kadar genişler. Çünkü bu alanlardaki yağ hücre sayısında bir değişiklik yaratmadık ki etkilensin. Liposuction işlemi yapılan alan eskisi kadar sorunlu hale gelmediği için hastalar diğer alanlardaki sorunları daha net farkediyorlar.

Zor bir işlem mi ?

Hayır, aksine çok kolay bir işlem. Ertesi gün normal hayatınıza kolaylıkla dönersiniz. Ayrıca riskleri çok az olan, doğru yapıldığında hasta memnuniyeti yüksek olan bir işlem. Düşünün bir kere, yıllarca sorun yaşadığınız, kıyafet seçiminizi bile etkileyen fazlalıklarınızdan 1 saat içinde kurtuluyorsunuz.

Yazarlar