Oğuz Kara

Oğuz Kara

kara@oguzkara.av.tr

Tüm Yazıları

Bana diyorlar ki haksız rekabet, sır saklama gibi konular senin için neden bu kadar önemli? Çünkü bir işyeri sahibiyim, avukatım ve en mahrem bilgilere sahip oluyorum. Bu konuda hassas olmam çok normal. İşim ve müvekkillerim için bu kadar titizlensem de bazen en çok dikkat ettiğin konuda sınanırsın ya – bu da öyle oldu. Komik ama bir anlamda da benim için üzücü bir hikaye anlatacağım size. 

Zaman kavramını bir kenare bırakalım ve kimseyi töhmet altında bırakmayalım. Yanlış kişiler üzerine de alınabilir, ismi değiştirelim. Eskiden kardeşim Kaan’la havuzda oyun oynardık, kişilere bakarak bunun ismi bu olmalı derdik. Öyle yapacağım, karakterin ismi Zahide olsun. 

Haberin Devamı

Zahide bizim ofisimizde staj yaptı. Avukatlıkta 6 ay adliyede 6 ay bir avukatın yanında staj yapmak gerekiyor. Zahide ikinci 6. ay stajını bizde yaptı. Kendisinin staj bitimi için gerekli belgeleri imzaladık. Gitti baroya teslim etti. Sonra ben avukat olarak devam etmek istiyorum dedi. Durdum, düşündüm. Ofisimizde uygun bir pozisyon yok ve açıkçası almak da istemiyorum. Çünkü çok hırslı. Hırs bazen insana kötü şeyler yaptırabilir ve bunu birkaç yerde hissettim. Ekip arkadaşlarını rakip olarak görerek, çok acımasız davranabiliyor. Tek talebi takdir almak ve ilerlemek. Ancak ben ilerlemek için başkasını ezmek gerekmediğine inanıyorum. Herkesin bir yolu vardır ve başkasının yolunu onu ezerek yürümek bana hiç doğru gelmiyor. Bu sebeple kendisine teşekkür ettik ve başarılar diledik. 

Teşekkürler ve güzel dilekler yapıldı ve sonrasında üzerindeki avansların raporu istendi. Bizim melek kız tüyleri diken olan bir kedi oldu. Ofisi terk etti, sevgili ve sevgilisinin arkadaşları ofis hakkında Google üzerinden düşük puan vermeye başladı. Ekip olarak durduğumuz yerde şaşırıyoruz. Google’dan da yorumlar geliyor. Bu konuyu kendi aramızda konuştuk. Google yorumları filan hikaye de – insanlar nasıl bu kadar acımasız olmaya başladı? Bana Google üzerinden yorum görerek kimse gelmez ama mesleğin başında bir kişi bu etik değerler üzerinden nasıl ilerleyebilir? Zahide uzun vadede nasıl ilerler bilmiyorum ama stajı yaptığı ofisini hiçbir zaman referans gösteremeyeceği gibi işine tüm çevresini karıştırarak çirkin bir duruma düştü. Keşke böyle bir şey yaşanmasaydı. Acaba adını Feriha mı koysaydım? 

Haberin Devamı

Diyeceğim o ki sır saklama, mahremiyet, sadakat gibi konular iş için de benim için önemli – herkes için önemli de olmalı.