Çocuk Okul Öncesi Oyunlar Nelerdir? Uzaktan Eğitimde Oynanılabilecek Oyunlar…

Okul Öncesi Oyunlar Nelerdir? Uzaktan Eğitimde Oynanılabilecek Oyunlar…

20.06.2021 - 03:07 | Son Güncellenme:

Çocukların gelişiminde okul öncesi oyunlar büyük rol oynamaktadır. Zeka geliştirme adına yapılan eğlenceli oyun aktiviteleri uzaktan eğitim ile çocuklara oynatılmaktadır. Uzaktan eğitim ile oynanabilecek oyunlar oldukça fazladır. Pozitif enerjiyi arttıracak olan oyun çeşitleri ile sosyal aktiviteleri yerine getiren çocuklar uzaktan eğitim ile okul öncesi aktivitelerden geri kalmamaktadır. İşte, merak edilen tüm detaylar.

Okul Öncesi Oyunlar Nelerdir Uzaktan Eğitimde Oynanılabilecek Oyunlar…


Uzaktan eğitim ile okul öncesi oyunlardan yararlanmak isteyen kişiler farklı cihazlar üzerinden oyunlarını oynayabilmektedir. Geliştirilen online konuşma teknolojisi ile beraber pek çok oyun oynanmaktadır. Yaratıcı oyun ve drama eğitimleri ile çocuklar okul öncesi gelişimlerini faydalı bir yöne çekmektedir.

Okul Öncesi Oyunlar Nelerdir?

Okul öncesi oyunlar çocukların uzaktan eğitim ile alabilecekleri en keyifli eğitimlerden biridir. Geliştirilen oyunların online üzerinden rahatlıkla oynanması, çocukların sosyal aktivitelerden geri kalmamasını sağlamaktadır. Okul öncesi oyunlar arasında en popüler oyun çeşitlerinden biri liderini bul oyunudur. Bu oyun içerisinde öğretmen bir kişi seçerek onu lider yapar. Diğer öğrenciler ise çeşitli tahminler yürüterek o lideri bulmaya çalışır. Oldukça keyifli şekilde ilerleyen bu oyunda lideri bulan kişi ebe sayılır ve oyun devam eder.

Zeka geliştirici okul öncesi oyunlarından biri ise kim kimin toplamı oyunudur. Bu oyun sayı sayma üzerine geliştirilmiştir. Öğretmen her öğrencinin isminin üzerine belirli sayılar yazmaktadır. 1 ila 20 arasında yazılan yazıların sonrasında öğrenciler kalem ve kağıt alırlar. Öğretmen oyunu başlattıktan sonra iki kişinin ismini söyler. Öğrenciler ise bu isimlerin üzerinde bulunan sayıları kağıt üzerine toplayarak öğretmene söyler. Okul öncesi uzaktan eğitim oyunları arasında en eğitici oyunlardan biri kim kimin toplamı oyunudur.

Uzaktan Eğitimde Oynanabilecek Oyunlar Nelerdir?

Uzaktan eğitim ile oynanabilecek oyunlar arasında en yaygın oyun dudak okuma oyunudur. Öğrencilerin keyifle oynadıkları bu oyun ekran karşısında dudak okuma şeklinde yapılır. Öğretmen sessiz bir şekilde ekran karşısında bir şeyler söyleyerek öğrencilerin bu şeyi tahmin etmelerini bekler. Öğretmenin ne dediğini bulan kişi ardından bu oyunu devam ettirmeye başlar.

Sevilen keyifli çocuk oyunlarından bir diğeri ise ali kutuda oyunudur. Bu oyun da ekran karşısında oynanan hareketli bir oyundur. Herkes bilgisayarının ya da telefonunun karşısında ayakta durmaktadır. Öğretmenin ali kutuda demesi üzerine herkes yere çömelir. Ali kutudan çıktı demesi ile herkes ayağa kalkar. Oyun bu şekilde ilerler. Yavaş yavaş tempo hızlanmaya başlar ve öğretmen farklı komutlar verir. Yanlış yapan kişi kamerasını kapatarak diğerlerini izlemeye başlar.

 

Yazarlar