Yaşam ‘Ölmemek için greve’

‘Ölmemek için greve’

10.06.2008 - 00:56 | Son Güncellenme:

Tersanedeki ölümleri protesto eden Limter-İş Sendikası Başkanı Cem Dinç, “İşçiler ölmemek için 16 Haziran’da greve gidiyor” dedi

‘Ölmemek için greve’

DİSK’e bağlı Liman Tersane Gemi Yapım ve Onarım İşçileri Sendikası (Limter-İş) Genel Başkanı Cem Dinç, “İşçiler ilk defa, ölmemek için greve gidiyor” dedi.
Limter-İş Sendikası üyesi bir grup işçi, 16 Haziran’da başlatacakları grevi duyurmak ve tersane işçisi İhsan Turhan’ın (35) ölümüyle sonuçlanan kazayı protesto etmek için toplandı. Selahattin Arslan Tersanesi önünde dün sabah toplanan sendika üyesi işçiler, İhsan Turhan’ın, Faruk Çelik’in Çalışma Bakanı olmasından bu yana hayatını kaybeden 25. işçi olduğunu hatırlattı.
Bir basın açıklaması yapan Limter-İş Genel Başkanı Cem Dinç, ağır ve tehlikeli iş kolları yönetmeliği gereği işçilerin pazar günleri çalışmaması gerektiğini söyledi. Dinç, “Pazar günleri zorunlu tatil olması gerekirken, biz cumartesi ve pazarları da çalışıyoruz. Eğer yönetmelikler uygulansaydı, İhsan Turhan şu an aramızda olurdu” dedi.
Turhan’ın ölümünden büyük üzüntü duyduklarını belirten Dinç, “Biz, kuralsızlık sona ersin istiyoruz. Başka arkadaşlarımızın ölmemesi için 16 Haziran’da grev kararı aldık. İşçiler ilk defa ölmemek için greve gidiyor” diye konuştu. Türkiye Komünist Partisi (TKP) üyesir bir grup da ellerinde, “İşçi ölümlerine son” yazılı pankartlarla sloganlar atttı. Grup, Turhan’ın hayatını kaybettiği Selahattin Arslan Tersanesi’nin önünde bir protesto gösterisi yaptı.
DİSK Genel Sekreteri Tayfun Görgün de yaptığı yazılı açıklamada, “Daha fazla kaynak, daha fazla denetim, daha fazla özen ve daha az açgözlülük, yaşamını kaybeden nice işçinin yaşamasını sağlayabilir” dedi.

Sanatçılardan destek
Öte yandan Bilim Eğitim Estetik Kültür Sanat Araştırmaları Vakfı (BEKSAV), tersane işçilerine destek olmak için, “Tuzla’da grev, sokakta sanat günleri” adı altında bir dizi etkinlik düzenleme kararı aldı.

Yazarlar