Yaşam Ölüm hepsini yollarda buldu! Daha 20’lerindeki 4 müzisyeni hayattan koparan kazalar

Ölüm hepsini yollarda buldu! Daha 20’lerindeki 4 müzisyeni hayattan koparan kazalar

23.11.2023 - 15:36 | Son Güncellenme:

23, 24, 28 ve 29 yaşlarında 4 genç müzisyen hayalleri için yola koyulmuştu. Bu yolculuk aslında öncekilerine asla benzemeyen acı bir sonun ayak sesleriydi. Kiminin bestesi, kiminin sözleri ama hepsinin hayalleri ve mücadelesi yarım kalmıştı. İşte bir döneme damga vuran Kerim Tekin, Cliff Burton, Barış Akarsu ve Ajlan Büyükburç’un yollarda ölümsüzleşen hüzünlü hikâyeleri.

Ölüm hepsini yollarda buldu Daha 20’lerindeki 4 müzisyeni hayattan koparan kazalar

Zeynep Dilara Akyürek / Milliyet.com.tr - Her birinin bambaşka hikâyesi ve belki de yaşasalar başarı dolu hayatları olacaktı. Kısacık ömürlerinde dahi binlerce insan tarafından sevilen ve şarkılarıyla hafızalara kazınan 4 genç müzisyenin ölümünde ise acı bir ortak nokta vardı. Hepsi hiç sevmedikleri yollarda hayata veda eden Cliff Burton, Kerim Tekin, Barış Akarsu ve Ajlan Büyükburç’un trafik kazalarına kurban giden o yarım kalan hikâyeleri yürekleri burkmaya devam ediyor.

Haberin Devamı

Ölüm hepsini yollarda buldu Daha 20’lerindeki 4 müzisyeni hayattan koparan kazalar

DÜNYACA ÜNLÜ GRUP ACI VEDAYLA SARSILDI

1981’de ABD'nin Los Angeles şehrinde kurulan dünyaca ünlü Metallica grubunun genç yıldızları sesleri ve besteleriyle yoğun ilgi görüyordu. Avrupa’da ve Amerika’da başarılı metal grubu Metallica Turnelere çıkıyor, binlerce kişilik hayran kitleleriyle buluşuyordu.

Metallica grubu zamanla herkesin yeni albüm beklediği, konser biletleri kovaladığı bir grup haline gelmişti. Takvim yaprakları bir bir koparılacak ve güzel günler bu genç grup için peşi sıra gelecekti. Ancak her güzel şeyde olduğu gibi dünyaca ünlü metal grubu da acı bir vedayla sarsılacaktı.

CLIFF BURTON: 'YAŞAMAK ÖLMEK İÇİNDİR'

Grubun bas gitaristi Cliff Burton, hayata gözlerini yumduğu otobüs kazasından günler önce son sözlerinde "Bir adam yalan söylediğinde dünyanın bir kısmını öldürür. Bunlar insanların hayatları diye yanlış anladıkları solgun ölümler. Bütün bunlara daha fazla şahit olmaya dayanamıyorum. Kurtuluş krallığı beni evime götüremez mi?" demişti.

Haberin Devamı

Burton, yarım kalan sözlerini, Metallica’nın acı dolu günlerinden kısa süre önce yazmış ve grubun heyecanla çıktığı turnede İsveç yollarında yaşanan trafik kazasında otobüsün ön camından fırlayarak öndeki kamyonun altına girip can vermişti. Grup üyeleri Burton’un son sözlerini ismini onun koyduğu ‘To Live is To Die’ yani Türkçe anlamıyla ‘Yaşamak Ölmek İçindir’ şarkısıyla ölümsüzleştirmişti. Ne yazık ki trafik kazalarına kurban giden tek genç müzisyen 24 yaşındaki Burton değildi.

Ölüm hepsini yollarda buldu Daha 20’lerindeki 4 müzisyeni hayattan koparan kazalar

KERİM TEKİN HENÜZ 23’ÜNDEYDİ

Kerim Tekin, henüz 23 yaşındayken 90'lı yılların unutulmaz ismi Tayfun Duygulu'nun, aslında Nilüfer için yazdığı 'Kar Beyaz' şarkısını seslendirdikten sonra Afyonkarahisar’ın Sandıklı ilçesindeki trafik kazası yüzünden aramızdan ayrılmıştı. Kerim Tekin’in sesiyle hafızalara kazınan o şarkının unutulmaz nakaratında şu sözler yer alıyordu: "Kar beyazdır ölüm ellerinden, gülüm. Yine yoksun diye düşmanım her güne..."

Onu kaybettiğimiz gece ise belki de hakikaten karanlıkların en deriniydi. Katıldığı festivalde en son sanatçı olarak sahne alan Kerim Tekin, menajeri Halis Bütünley ile birlikte festivalden erken ayrılarak İstanbul'a dönmek üzere yola çıkmıştı. 27 Haziran'da bir otobüsün adeta biçtiği otomobillerinden, Halis Bütünley ağır yaralı olarak kurtulmuş, Kerim Tekin ise Bütünley ile kaza sonrası kısacık bir süre konuşmayı ve şoför koltuğundan yolcu koltuğuna kadar gelmeyi başarmıştı. Ancak Tekin için hayatının son anları aklında müzik, kalbinde hayallerle birlikte sessiz çığlıklara boğulmuştu. Kerim tekin o karanlık gecede hayata gözlerini yumdu.

Haberin Devamı

Ölüm hepsini yollarda buldu Daha 20’lerindeki 4 müzisyeni hayattan koparan kazalar

BARIŞ AKARSU’YU HAYATTAN KOPARAN DOĞUM GÜNÜ

Barış Akarsu, katıldığı 'Akademi Türkiye' yarışmasında onu izleyenlere ilk kez ‘Yollarda Bulurum Seni’ şarkısıyla seslenmişti. Tüm Türkiye bu genç adamın güçlü vokalinden etkilenmiş ve yarışmacılar arasında Barış Akarsu’nun daha ilk günden büyük bir favoriye dönüşmüştü. Barış Akarsu, bu yarışmayı birinci olarak tamamladıktan sonra, başta Cem Karaca ve Barış Manço olmak üzere çok sayıda sanatçının şarkısını seslendirmişti. Yıldızı parlayan genç şarkıcı, bir yandan solo müzik kariyeri için çalışmalarını sürdürürken diğer yandan da oyunculuğa göz kırpmıştı.

Haberin Devamı

‘Yalancı Yarim’ dizisinin başrolü olması için aldığı teklifi kabul etmiş ve Merve Sevi ile başrolünü paylaştığı dizide ‘Tarık’ karakterine 49 bölüm boyunca hayat vermişti. Barış Akarsu’yu hem diziden hem de hayattan koparacak kaza onu 28’inci yaş gününde bulmuştu. Müzisyen arkadaşı Nalan Kahraman ve kız arkadaşı Zeynep Koçak ile çıktığı yolun sonunda dizi setinden arkadaşları Barış Akarsu’ya doğum günü sürprizi yapmak için bekliyordu. Ancak Barış Akarsu o sürprizi hiç göremeyecekti.

'ŞİMDİ ÇIKSAM KARŞINA, DESEM YENİDEN MERHABA'

Muğla’nın Bodrum ilçesine 5 kilometre kala Torba Kavşağı’nda yaşanan kazada Zeynep Koçak ve Nalan Kahraman olay yerinde hayatını kaybetmiş, Barış Akarsu ise kalbi durmuş şekilde hastaneye kaldırılmıştı. Barış Akarsu’nun duran kalbi yeniden çalışmış, 5 gün boyunca yoğun bakımda süren yaşam mücadelesi 4 Temmuz günü sona ermişti.

Haberin Devamı

Ölüm hepsini yollarda buldu Daha 20’lerindeki 4 müzisyeni hayattan koparan kazalar

Ondan geriye yarım kalan şarkısı ‘Merhaba’ kalmıştı. 2022 yılında vizyona giren ‘Barış Akarsu Merhaba’ filminin başrolü İsmail Ege Şaşmaz, henüz 28 yaşında hayata veda eden Barış Akarsu'ya ve yarım kalan şarkısına yeniden hayat vermişti. O şarkının sözleri ise şöyleydi: "Şimdi çıksam karşına, desem yeniden merhaba… Siler miyim yaşları, gözlerinden bu defa?"

ÖLÜM, AJLAN BÜYÜKBURÇ’U DA YOLLARDA BULDU

Ajlan Büyükburç, babası Erol Büyükburç gibi müzik çalışmalarına çok önem veriyordu. Hatta henüz daha ergenlik çağındayken Milliyet gazetesinin düzenlediği Liselerarası Müzik Yarışması'nda 'En İyi Kız Solist' dalında birincilik dahi kazanmıştı. Mine Çağlıyan ile kurdukları 'Ajlan & Mine' grubuyla tüm Türkiye'nin tanıdığı bir isme dönüşen şarkıcı, ehliyetini ise 29 yaşında almıştı.

Ölüm hepsini yollarda buldu Daha 20’lerindeki 4 müzisyeni hayattan koparan kazalar

AYSEL GÜREL'DEN ALDIĞI ŞARKININ ADI 'VURSALAR ÖLMEM'Dİ

Ajlan Büyükburç da 22 Temmuz 1999'da tıpkı Barış Akarsu gibi Muğla'da yaşanan kazada yaşamını yitirecekti. Sürücü ehliyetini kazadan sadece 3 gün önce alan Ajlan Büyükburç, görgü tanıklarının ifadesine göre, Fethiye ilçesinde bir virajı hızla döndükten sonra karşısına çatallı yol çıkınca paniğe kapılıp frene basmıştı. Otomobil üç takla attıktan sonra da park halindeki bir traktöre çarpmış, Ajlan Büyükburç paramparça olan otomobilde hayata veda etmişti.

O dönem verdiği röportajlarda caz tarzında bir albüm kaydetmek istediğini söyleyen Ajlan, diğer yandan da ikinci solo albümü için Aysel Gürel'den ‘Vursalar Ölmem’ isimli bir şarkı aldığını duyurmuştu. Ajlan'ın hayatını kaybetmeden önce yayınladığı ilk ve son solo albümü 'Tutunup Kendime'ye adını veren şarkının sözleri de şu şekildeydi: "Hayat devam ediyor istemesen de, yıllar geçip gidiyor 'Dur' desen bile. Tutunup kendime eski bir resimde geçmişi eskittim gözlerimle. Yanlış zamanlarda yanlış bir sevdayla düşmüşsem yollara günahı boynuna..."

Yazarlar