Yaşam Onur, abisinin kaderini yaşamadı

Onur, abisinin kaderini yaşamadı

08.09.2008 - 02:06 | Son Güncellenme:

Göz tansiyonu hastası olarak doğan Onur Yarar, 9. Cumhurbaşkanı Demirel ile Geyve Belediye Başkanı Mehmet Kır’ın girişimleriyle kör olmaktan kurtuldu

Onur, abisinin kaderini yaşamadı

Onur Yarar (10), Geyve’de 1998’de inşaatlarda çalışan Orhan Yarar (43) ve ev kadını Sevim Yarar’ın (45) beşinci çocuğu olarak dünyaya geldi. Çocuklardan Burhan Yarar’ın göz tansiyonu nedeniyle kör olması yüzünden baba Yarar, küçük oğlunu göz doktoruna götürdü. Burada yapılan tetkiklerde küçük çocuğun hastalığı tespit edildi ve ameliyat edilmesi gerektiği ortaya çıktı.

Büyük oğlu kör oldu
Tedavi sürecinin uzunluğu ve ailenin maddi imkânının yetersiz olması nedeniyle Orhan Yarar, çözüm yolları aramaya başladı. Tedavisi yapılmazsa oğlunun kör olacağını düşüncesinden dehşete kapıldığını belirten Yarar, o dönemi şöyle anlattı:
“Doktorlar hastalığın ırsi olduğunu söylediler. Oğlum Burhan da aynı rahatsızlık yüzünden kör oldu. Burhan’ın tedavisi sürecinde mal varlığımın tamamını satmıştım. Artık işleyecek toprağım da kalmamış,  inşaatlarda amelelik yapmaya başlamıştım. Onur’un kör olmaması için Geyve Belediye Başkanı’na gittim. O da dönemin Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’i aramış. Sağ olsun, Sayın Demirel yakarışlarımıza ses verdi. Onun sayesinde oğlumun gözleri kurtuldu.”
Yeşil kart sayesinde ilaçları alabildiklerini belirten Yarar, rutin kontroller için senenin belli aylarında ameliyatların yapıldığı Florence Nightingale Hastanesi’ne gittiklerini anlattı.
Onur’un 9 yılda gözlerinden 6 kez ameliyat olduğunu hatırlatan anne Sevim Yarar da, “Büyük oğlum Burhan 14 yaşındayken Bursa’da göz nakli geçirdi. Ameliyat başarılı olmadı, kör kaldı. Bu kez aynı acıları yaşamadık. Prof. Bahçecioğlu bize çok yardım etti” dedi.
Ameliyatları yapan Prof.  Halil Bahçecioğlu, “Şu an hastalığı durdu ve Onur normal okula gidiyor” dedi.

Yazarlar