Gıdı estetiği nasıl yapılır?

Gıdı, tüm insanlarda bir dereceye kadar çene altında gelişen sarkık cilt olarak tanımlanır. Yüzün çene çizgisi ve çene bölgeleri genellikle yaşı göstermeye başlayan ilk bölgelerdir. Pek çok insanda yüzdeki cilt ve yağ yastıkları, yaşlandıkça sarkmaya başlar ve yıpranmış bir görünüme sebep olur.

Zamanla gıdı bölgesi de bozulur ve genel olarak dengesiz bir yüz görünümüne sebep olur. Cildin yaşla birlikte elastin ve kolajen kaybı nedeniyle daha az elastik hale gelmesiyle ise gıdı gelişir.

Gıdı gelişimi, belirli yaşam tarzı seçimleri ve yüz ifade alışkanlıkları, genetik yatkınlık, güneş ışığına maruz kalma ve kronik stres gibi çeşitli diğer faktörlerden de etkilenir.

Haberin Devamı

Çenedeki gevşek deriyi düzeltmek için çeşitli cerrahi ve cerrahi olmayan prosedürler, teknikler ve ürünler mevcuttur. Bu seçenekleri yüz gençleştirme konusunda uzmanlaşmış bir plastik cerrah ile tartışmak en iyisidir.

Gıdı olasılığını artırabilecek diğer faktörler şunlardır:

-Kronik dehidrasyon

-Kronik alkol kullanımı

-Sigara - tütün ürünleri

-Kronik fiziksel egzersiz eksikliği

-Antioksidan ve sağlıklı yağlardan yoksun diyetler

-Yüz kaslarını aşırı kullanan yaşam tarzı alışkanlıkları

-Cilt sağlığına zarar veren kötü kişisel hijyen

-Cildin aşırı bakımı, kronik hastalık, fiziksel travma ve aile öyküsü de, gıdı sarkması olasılığını veya şiddetini artırabilir.

Gıdı Estetiği: Dolgulardan Yüz Cerrahisine

Gıdı çoğu durumda zararsızdır ve tıbbi olarak düzeltilmesi gerekmez. Bununla birlikte, bazı insanlarda kozmetik sorunlara, kaygıya, düşük özgüvene ve diğer sorunlara neden olabilirler.

Bazı yaygın tedavi seçenekleri şunlardır:

-Yüz Germe

-Enjekte Edilebilir Dermal Dolgular

-Lazer Cilt Sıkılaştırma

-Thermage

-Ultherapy

Yüz germe

Yüz gerdirme veya boyun germe ameliyatı alt yüz, çene ve çene hattı altındaki gevşek, sarkık deriyi düzeltmek için kullanılabilir. Bir plastik cerrahın benzersiz ihtiyaçları belirlemek için her hastayı değerlendirmesi ve ardından buna göre bir tedavi prosedürü önermesi gerekecektir.

Enjekte Edilebilir Dermal Dolgular

Haberin Devamı

Dermal dolgular, nazolabial kıvrımların (gülümseme çizgileri), kukla çizgilerinin ve gıdıların görünümünü bir dereceye kadar düzeltmek için kullanılır. Bununla birlikte, dermal dolgu enjeksiyonları kalıcı sonuçlar vermez ve bu kozmetik zorlukların ağır vakalarında etkili olmazlar.

En yaygın dermal dolgu maddelerinin bazıları hyaluronik asit, poli-l-laktik asit, polimetil metakrilat, kalsiyum hidroksilapatit ve silikon gibi maddelerle yapılır. Gıdıların daha belirgin görünmesini sağlayan yağ kaybının olduğu bölgelere küçük miktarlar enjekte edilir.

Bu dolgular aynı zamanda alt çenelerde, alt yanaklarda ve derin kırışıklıkların olduğu yerlerde genel yüz uyumunu artırmak ve daha genç bir görünüm oluşturmak için cildi dolgunlaştırabilir. Sonuçlar genel olarak 12-18 ay arasında kalıcıdır, ancak çeşitli hastaya özgü faktörler gerçek süreyi belirler.

Ameliyatsız Yüz Sıkılaştırma

Gevşek çeneleri tedavi etmek için minimal invaziv prosedürler giderek daha fazla talep edilmektedir. Günümüzde mevcut olan bazı güvenli ve popüler gıdı tedavisi seçenekleri şunlardır:

Haberin Devamı

-Lazer cilt sıkılaştırma

-Thermage

-Ultherapy

Lazer Cilt Sıkılaştırma

Lazer cilt sıkılaştırma, cilt gevşekliğini, kırışıklıkları ve ince çizgileri tedavi etmek için FDA tarafından onaylanmış minimal invaziv bir yöntemdir. Yüz germe gibi cerrahi işlemler kadar yoğun veya etkili değildir, ancak birçok hastada çok kayda değer sonuçlar vermektedir.

İşlem sırasında yüksek yoğunluklu ışık ışınlarını gıdı bölgelerine yönlendirmek için lazer kullanılır. Işık, cildin altında, kolajen üretimini uyaran ve ardından cildi sıkılaştıran ısı enerjisi haline gelir.

Thermage

Thermage FLX ™, cildin daha derin katmanlarına nüfuz etmek ve kolajen üretimini teşvik etmek için hassas radyo frekansları kullanan patentli bir teknolojidir. Kızılötesi lazer tedavisi gibi, bu teknik de kolajeni arttırmak ve cildi sıkılaştırmak için ısı enerjisini kullanır.

Ultherapy

Ultherapy boyun, kaş ve çene altındaki gevşek cildi kaldırmak için FDA onaylı bir prosedürdür. Alından göğse kadar sorunlu alanları hedeflemek için ultrasonik frekanslar kullanır.

Sonuç olarak; gıdı bölgesinden rahatsız olan kişiler doktor kontrolünden sonra kendisine uygun bir tedavi yöntemi seçebilir. Kalıcı sonuç isteyenler yüz germe ameliyatı yaptırırken, ameliyat istemeyenler için de diğer seçenekler değerlendirilebilir. Bu diğer seçeneklerin kalıcı olmadığı, zaman zaman tekrarlanması gerektiği unutulmamalıdır.

Op. Dr. Defne Erkara

Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı

www.defneerkara.com

www.facebook.com/Dr.DefneErkara

www.instagram.com/opdrdefneerkara/