GÖĞÜS ESTETİĞİ SONRASI SÜTYEN SEÇİMİ

Güzel göğüsler ve sütyenler kadınların gündeminden çıkmayan, neredeyse her gün bahsi geçen konulardandır. En iyi sütyen diye birşey var mı? Doğru sütyen takılırsa hiç göğüsler sarkmaz mı? Eğer uygun sütyen takılırsa büyük göğüsler küçük görünür mü? Estetik ameliyat sonrası yanlış sütyen takılırsa estetiğin ömrü değişir mi?

Estetik ameliyat sonrası hastalarımıza 1 ay boyunca balensiz, demirsiz sporcu sütyeni dediğimiz sütyenler öneriyoruz. Sütyenin göğüs dokusuna bası, iz yapmaması gerekir. Dikiş yerinin üzerinde baskı oluşturmamasını tercih etmekteyiz.

Haberin Devamı

Ameliyattan 1 ay sonra ise balenli sütyen kullanılabilinir. Fakat dolgulu ve push – up denilen göğsü ortada birleştirip yukarı çıkaran tarz sütyenleri pek tercih etmiyoruz çünkü meme protezinin ( silikonun ) yer değiştirmesine sebep olabiliyor. Ve uzun süre kullanılmasıyla meme dokusuna basarak, doku kaybı, dokunun ezilmesi gibi simetri bozukluklarına sebep olabiliyor.

Göğüs estetiği olan kişilerin bize en çok sorduğu sorulardan biri de sütyensiz gezebilir miyim. Sütyen takmasam göğüslerim bozulur mu, sarkar mı? Tabi ki sütyen oldukça faydalı bir giysi, göğüs dokusunun sarkmasında önleyici etkisi vardır. Doğru sütyen kullanıldığı sürece sütyeni önermekteyiz. Fakat ameliyat sonrası istediğiniz zaman da sütyen takmadığınız günler olabilir.

Ameliyat sonrası sütyen alacağınız zaman olarak göğüs büyütme ve göğüs küçültme ameliyatlarından yaklaşık 2 ay sonra, gerçek göğüs ölçünüz ortaya çıkacağı için yeni sütyenlerinizi almak için biraz beklemeniz gerekmektedir.

Op.Dr.Eser Aydoğdu

Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı

www.eseraydogdu.com.tr

Facebook: Op.Dr.Eser Aydoğdu

İnstagram : @OPDRESERAYDOGDU

Twitter : @OPDRESERAYDOGDU