SAÇ MEZOTERAPİSİ NASIL YAPILIR ?

KOMBİNE SAÇ TERAPİSİ

1- Yeni Yöntem DermaSTAMP ile iğnesiz saç mezoterapisi uygulaması
2- Saç dökülmesine yönelik şampuan
3- Saç losyonu
4- Diyetisyenimiz tarafından hazırlanan saçınız için özel beslenme programı
5- Saçı besleyen ilaçlar

Kliniğimizde saç dökülmesi, canlılığını kaybetmesi ve saçında seyrekleşme problemi ile gelen kadın ve erkeklerde Kombine Saç Terapisi uygulamaktayız. Hem dışarıdan, hem saç köklerine hem de ağız yoluyla kombine bir şekilde saçın beslenmesini sağlamaktayız.

Haberin Devamı

Saç mezoterapisi saç dökülmesini durdurmak , mevcut saçın kalitesini artırmak ve incelmiş saçların güçlenmesi amacıyla saçlı deriye uygulanan bir tedavi yöntemidir. İşlem ortalama 8-10 seans şeklinde uygulanır ve işlem yaklaşık 10-15 dk sürmektedir. Bölgesel olarak küçük dozlarda DermaSTAMP adı verilen alet ile uygulanmaktadır. Saç mezoterapisi uygulanan saçlı deride bu yöntem sayesinde kan dolaşımı artışına sebep olacağından saçın kalınlaşmasına yardımcı olur. Ve saç deride tutunacağından dökülme de en az seviyeye inmiş olur.

Tüm dünyada saç dökülmesini önlemek amacıyla uygulanan bir yöntemdir. Derinin orta tabakasında bulunan kılcal damar uçlarına ulaşan ilaç süratle etkisini gösterir. Bu yöntemin diğer klasik ilaç tedavilerine göre üstünlüğü; ilaçların küçük dozlarda bölgesel kullanması, yan etki riskinin önemsiz sayılabilecek kadar az olması ve sonuçların hızlı ve etkili olmasıdır.

Saç mezoterapisi yalnızca saç dökülmesini yavaşlatmak için değil, canlılığını kaybetmiş kuru saçlara sağlıklı ve canlı bir görüntü vermek, saçlardaki yağlanma ve saç diplerindeki kaşıntıyı engellemek amacıyla da uygulanır. DermaSTAMP adı verilen alet ile saçlı derinin çoğu yerine içinde vitaminler, oligo-elementler ve antioksidan maddeler içeren bir solüsyon enjekte edilerek saçlı derinin stimüle edilmesi prosedürüdür. Hem kadınlara hem de erkeklere uygulanabilen saç mezoterapisi herhangi bir anestezi gerektirmez, 20 – 30 dakika gibi bir süre içinde uygulanabilir. Etki göstermesi için seansların bitmesi gerekmektedir, Saçların zayıflayıp dökülme belirtilerinin başlamasıyla beraber mezoterapi seanslarının başlaması tavsiye edilir.

Haberin Devamı

Altta yatan herhangi bir sorun olmasa da mevsim geçişlerinde saç dökülmesi yaşanabilmektedir. Bu dönemde de tıbbi bakım olarak mezoterapi uygulanabilir. Özellikle yaz sonrası güneş ve denizden yıpranan saçlar için de birkaç seans yeterli olabilmektedir. Mezoterapi prosedürünün lokal bir teknik olması ve sistemik etkisinin bulunmaması yan etki ihtimalini da en aza indirmiştir. Saç mezoterapisi saç ekimleri sonrasında yeni gelişen saçların kuvvetlenmesi ve çıkış hızının arttırılması için de tercih edilebilir.

Op.Dr. Eser Aydoğdu

Facebook : Op.Dr.Eser Aydoğdu

İnstagram : @OPDRESERAYDOGDU

WEB : http://www.eseraydogdu.com.tr