YÜZ MEZOTERAPİSİ

Yüz mezoliftingi cilde canlılık ve parlaklık verir. Elastin ve kollajen sentezi aktive olur. Cilt sıkılaşır, gerilir ve toparlar. Cilt üzerine sürdüğümüz kozmetik kremler cilt bariyerini geçemediği için derin tabakalara geçemez. Fakat mezoterapide ise ilaçlar istenilen hedef dokuya ulaşır.

Yüz mezoterapisi (mezolifting) yüzün her bölgesine, boyun, dekolte ve el bölgesine uygulanır. Piyasadaki ürün çeşitliliğinden dolayı bazı ürünlerde 1 seans yeterli olurken, bazı ürünlerde ise 3-4 seans gerekebilmektedir. Mezoterapide somondan elde edilen kollajen, hücre yenileyici, vitaminler, selenyum gibi cilde dolgunluk veren, nem oranını dengeleyen ürünler kullanılır.

Haberin Devamı

Cildinn ihtiyacı olan antiaging vitaminlerin, cilde mikro iğnelerle uygulanması prosedürüdür. Bu vitaminler; A, D, E gibi antioksidanlar, selenyum, ginko biluba, hyaluronic asit ve bir takım hücre yenileyicilerdir. Yüz mezoterapisi; zaman içinde citte eksilen vitaminlerin yerine konulmasına bağlı, ciltte yenilenme, cildin nem ve elastikiyetinde artma sağlar.

Cildin kollajen ve elastin sentezi aktive olur, cilt gerilir ve toparlanır. Uygulanan bu ilaçlar vasıtası ile kısa vadede parlaklık ve canlılık, orta ve uzun vadede ise cilt yapısının elastikiyeti ve gerginliği sağlanır. Ciltteki matlık ve ton farklılıkları zaman içinde azalır.

Cilt üstüne sürülen kozmetikler cilt bariyerini geçerek derin tabakalara nüfuz edemez, tam tersine mezoterapi tekniğinde ise ilaçlar istenilen hedef dokuya ulaşır. Mezoterapi; Nemlendirici ve güneş koruyucunun cilt altına daha çok nüfus etmesini sağlar, kullanılan ürünlerin aktivitelerini arttırır.

Op.Dr.Eser Aydoğdu

Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı

Soru ve Görüşleriniz için:

www.eseraydogdu.com.tr

twitter@OPDRESERAYDOGDU

facebook Op.Dr.Eser Aydoğdu