Kalbini kırdığı bir kadın tarafından lanetlenerek bir vampire dönüşen genç bir adamın başından geçenleri komik bir dille anlatan 'Karanlık Gölgeler' Tim Burton hayranlarının kaçırmaması gereken bir yapım...

Kalbini kırdığı bir kadın tarafından lanetlenerek bir vampire dönüşen genç bir adamın başından geçenleri

komik bir dille anlatan 'Karanlık Gölgeler' Tim Burton hayranlarının kaçırmaması gereken bir yapım...

Dark Shadows- Karanlık Gölgeler

1750 yılında, Joshua ve Naomi Collins küçük oğulları Barnabas'la(Johnny Depp) birlikte yeni bir hayat kurmak üzere İngiltere'den Amerika'ya gelip, bir kıyı kentine taşınır. Aradan geçen 20 yılda Barnabas iflah olmaz bir playboy’a dönüşür. Josette DuPres (Bella Heathcote)adındaki bir güzele âşık olur ama aynı zamanda Angelique Bouchard adındaki bir kadının da (Eva Green)kalbini kırmıştır. Kıskanç bir cadı olan Angelique, genç Josette'yi öldürür Barnabas’ı da vampir yapar ve bir tabutun içine hapsedip gömer. Toprak altında tabutta kilitli kalan Barnabas iki asır sonra tesadüfler sonucu özgürlüğüne kavuşur. Ve kendini 1972 yılının dünyasında bulur.

Haberin Devamı

'Tam bir Burton şahaseri'

Yönetmen Tim Burton, başını Johnny Depp, Michelle Pfeiffer ve Helena Bonham Carter'ın çektiği yıldız oyunculardan oluşan bir kadroyla 1966-1971 yılları arasında Amerika'da kült klasik dizi haline gelen 'Dark Shadows-Karanlık Gölgeler'i beyaz perdeye taşıdı. Baştan sona komedi unsurlarının yer aldığı yapım, tam bir Burton şahaseri. Kostümlerden atmosfere, oyuncuların performanslarından dekorlara kadar her şey mükemmel. Her ne kadar sonunu biraz tahmin etseniz de bir Burton filmi izlediğinizi unutmamak gerekiyor. Filmde verilen mesaj ise çok açık: "Her ne olursa olsun bir aile her zaman ayakta kalmalıdır."

150 milyon dolara mal olan 'Karanlık Gölgeler', kült diziden sinemaya uyarlansa da Amerika'da pek bir rağbet görmeyerek 73 milyon dolar hâsılat elde etti. (Amerika dışındaki hâsılatı filmi kurtardı)

Filmde Johnny Depp'in uzun tırnaklarını görünce ister istemez yine bir Burton şehaseri olan 'Edward Scissorhands-Makas Eller’ akıllara geliyor.