70'li yaşlarına merdiven dayayan Hollywood'un aksiyon yıldızları Sylvester Stallone ve Arnold Schwarzenegger 'Kaçış Planı' filminde pillerinin bitmediğini gösteriyor...

70'li yaşlarına merdiven dayayan Hollywood'un aksiyon yıldızları Sylvester Stallone

ve Arnold Schwarzenegger 'Kaçış Planı' filminde pillerinin bitmediğini gösteriyor...

Escape Plan- Kaçış Planı

Ray Breslin(Sylvester Stallone) yaklaşık 14 yıldır Federal Hükümetle beraber çalışarak, bir suçlu gibi getirildiği hapishanelerin firara uygun olup olmadıklarını kontrol etmektir. Böylece yüzde 100 güvenli hapishanelerin yapılmasına yardımcı olmaktadır. Ancak, son aldığı işte oyuna getirilen Breslin kaçması imkânsız bir hapishaneye hayatının sonuna kadar attıldığını fark eder. Gerçek kimliğini konulduğu hapishanenin müdürü Hobbes'e(Jim Caviezel) anlattığında işin içinde onun da olduğunu anlayarak dünyanın en tehlikeli adamı Emil Rottmayer(Arnold Schwarzenegger) ile işbirliği yapmaya karar verir.

Haberin Devamı

İhtiyarların yumrukları sert olur

Hollywood'un aksiyon yıldızları Sylvester Stallone ve Arnold Schwarzenegger'i bir araya getiren 'Kaçış Planı', zekice yazılmış senaryosu ve sıkılmadan izlenen akışıyla çok iyi olmasa da seyirlik bir film. Son ana kadar izleyenleri ters köşeye yatırmayı başaran yapımda tüm yük artık ihtiyarlayan Stallone'nin üzerinde. Schwarzenegger ise tatlıların üzerine konan dondurma gibi... Hâlâ çok soğuk ve ağızda bıraktığı tadı ise geçici. (Filmde eline aldığı makineli tüfekle geçmişi yad ettiği sahneler etkileyici olmuş.)

'Evil', '1408' ve 'Rite' gibi korku filmlerinden tanıdığımız yönetmen Mikael Håfström, 'Kaçış Planı'nda yine çok sevdiği karanlıktan kopamamış olacak ki hapishanede geçen bir yapıma imza atıyor.

Amerika hasılatı yam bir fiyasko

'Kaçış Planı'nın Amerika hasılatı 25 milyon dolarda takılıp kalırken okyanus ötesindeki hasılatı ise 100 milyon doları geçti. Stallone ve Schwarzenegger'in Amerika dışındaki sadık izleyicileri onları hâlâ unutmadıklarını birkez daha gösterdi. İhtiyar yıldızların pilleri tükenene kadar onları beyaz perdede görmeye devam edeceğimiz ise kesin gibi...