Karayip Korsanları’nın son serisi ‘Gizemli Denizlerde’ üç boyutlu yepyeni bir macera. Kaptan Jack Sparrow(Johnny Depp) bu kez gençlik çeşmesinin peşine düşüyor…

Karayip Korsanları’nın son serisi ‘Gizemli Denizlerde’ üç boyutlu yepyeni bir macera. Kaptan Jack Sparrow(Johnny Depp) bu kez gençlik çeşmesinin peşine düşüyor…

Karayip Korsanları: Gizemli Denizlerde


Korsanlar kralı Kaptan Jack Sparrow(Johnny Depp) suyundan içenleri gençleştirdiğine inanılan gençlik çeşmesini bulmak için bilmediği denizlere açılıyor. Yanında bir zamanlar düşmanı ama artık dostu olan Kaptan Barbossa(Geoffrey Rush), eski sevgilisi Angelica(Penélope Cruz) ve yeni düşmanı Korsan Kabasakal ile (Ian McShane) büyük bir maceraya atılıyor…

Haberin Devamı

Yeni ama ilk filmlerin gölgesinde kalan bir seri


Karayip Korsanları'nın ilk üç bölümünü izleyenler için son seri maalesef oyuncular, yönetmen ve senaryo bakımından tam bir hayal kırıklılığı yaratacak. Çünkü serinin bel kemiğini oluşturan Will Turner(Orlando Bloom) ve Elizabeth Swann (Keira Knightley) karakterlerinin yerinde yeller esiyor. Varsa yoksa Kaptan Jack Sparrow'un üzerinde dönen bir hikâyemiz mevcut. Merak etmeyin, sevimli korsanımız Sparrow hâlâ çok komik, beceriksiz ve sakar. Ancak, sadece onun üzerinden gitmek ve Karayip Korsanları serisini bir bütün halinde görmemek en başta yapımcı Jerry Bruckheimer'ın hatası. Bu öyle bir hata ki belki de seriyi bitirmek zorunda bile bırakabilir.
Yapımcı daha en başta serinin en çok sevilen karakterlerini adeta eline bir makas alıp, kırpmış. Bilgisayar teknolojisiyle yapılan görsel efektleri hatırı sayılır bir oranda düşürmüş.


(Karayip Korsanları’nın üçüncü filmi “Dünya’nın Sonu”nda bilgisayarlı efektler adeta tavan yapmıştı. Ancak, unutmamak gerekir ki seriyi en çok izlenilir kılan da bu seçim olmuştu.)


2002’de Chicago 2009 yılında Nine müzikaline imza atan yönetmen, Rob Marshall'a yeni korsan filmini emanet etmiş. O da yememiş, içmemiş katıksız bir maceraya imza atmaya çalışmış ama olmamış. Yönetmenin imzası ıslak kalmış!


Filmin üç boyutlu olması maalesef seriye büyük bir katkı yapmamış. İki boyutlu kopyayı izlerseniz çok şeyler kaçırmazsınız…

Penelope ve Johnny ikilisi olmamış

Haberin Devamı


Karayip Korsanları serisinde Keira Knightley yerine göre masum, korunmasız ve komik yerine göre de seksi ve tehditkâr olabiliyordu. Fakat, Kabasakal'ın kızını canlandıran Penélope Cruz(Angelica) çok soğuk ve sevimsiz. Ne kadar gülerse gülsün ne kadar komik durumlara düşerse düşsün, Johnny Depp'le aralarında bir sıcaklık yok. Hani 'Buzdolabı bir kadın' desek durumu çok iyi özetleriz.
Johnny Depp, bildiğiniz gibi komik, kurnaz ve vurdumduymaz. Gördüğü her kadını etkilemeyi başaran bir korsan. Denizkızlarını bile ayarttığına göre artık gerisini siz düşünün.
Yeni karakterlerden Kabasakal(Ian McShane) çok iyi bir kompozisyon çiziyor, Depp karşısında döktürüyor olsa da hep bir şeyler eksik. Sanki samimi değil. Barbossa(Geoffrey Rush) ise her zamanki gibi müthiş. Tüm seride inandırıcı bir korsan karakteri sergiliyor.

Gizemli Denizlerde’nin bilinmeyenleri


- Kaptan Jack Sparrow’un eski sevgilisini canlandıran Angelica(Penélope Cruz) filme başladığında hamileydi ve tehlikeli sahnelerde dublörlüğünü kız kardeşi üstlendi.
- İlk üç film Will Turner ve Elizabeth Swann’ın hikâyesi üzerinde ilerlerken yeni seri ilk defa Kaptan Jack Sparrow’u anlatıyor.
- Çekimler çoğunlukla Karayipler’de yapılırken bu kez ağırlıklı olarak Hawai kullanılmış.
- ''Gizemli Denizlerde'' Yönetmen Rob Marshall'ın ilk macera filmi...

Haberin Devamı