İki masa başı dedektifi Allen ve Terry gazete manşetlerine çıkıp, kahraman polisler olmak için hareket geçer...

"Hayata yön veren tek şey şanstır. Eğer şanslıysan sen de saygı görenlerden olursun."

Ozan Akarı

ozan.akari@milliyet.com.tr

The Other Guys(Yedek Polisler)

New York polisi dedektifleri Christopher Danson ve P.K. Highsmith (Dwayne Johnson ve Samuel L. Jackson) şehrin en sıkı ve en sevilen polisleridir. İki masa ilerilerinde oturan detektifler Allen Gamble (Will Ferrell) ve Terry Hoitz (Mark Wahlberg) kahraman değildir. Onlar "öteki adamlar"dır.

Bir gün şehrin en sıkı polisleri iş üzerindeyken bir binanın tepesinden atlayarak ölürler. Böylece Allen ve Terry kendilerini göstermek için bir şans yakalar. New York şehrinin en büyük suçuna dönüşebilecek bir davanın kokusunu alan iki kafadar var güçleriyle çalışmaya başlar...

Haberin Devamı

Ferrell yine döktürüyor

Gamble rolündeki Will Ferrell masa işi yapan, ofisten asla çıkmayan ve kâğıt işlerine gömülmüş birini çok fazla mimik kullanmadan başarıyla canlandırıyor. Yine o ani çıkışlarını yapıp, izleyenleri güldürmeyi başarıyor. Sıkı polis Terry'i oynayan Mark Wahlberg ise elinden geldiğince komik olmaya çalışıyor ancak pek samimi değil. Rolünü zorla yaptığı, hatta "Bir de komedi filminde yer alayım" dediğini duyar gibi oluyorsunuz.

Aksiyon yıldızı olarak aklınıza kazınan bir oyuncuyu komedi filminde gördüğünüzde kolay kolay kabullenemiyorsunuz. Bu durum da izleyiciyi olumsuz etkiliyor.(1991 yapımı 'Oscar' adlı komedi filmde oynayan Sylvester Stallone'da da aynı durum yaşanmıştı.) Dedektif Allen'in karısını canlandıran Eva Mendes ise güzelliğinden hiçbir şey kaybetmediğini giydiği seksi kiyafetleriyle cümle aleme gösteriyor.

Aksiyonda sorunlar var

Filmin açılış sahnesindeki kovalamaca sahnesi nefes kesici gibi dursa da, arabalar saniyeler içinde paramparça olsa da devamlılık hataları aksiyonu berbat ediyor.(Önde uyuşturucu kaçakçıları arkada kahraman polisler. Takip mesafesi her plan değiştiğinde 1, 5, 10 ve 30 metreye çıkıyor. İki katlı otobüsün içine giren polis arabasının ön çekimde tavanı jilet gibi kesilip, açılırken yan çekimde tavan olduğu gibi duruyor. Polis arabasındaki yakın çekimlerde arka fondan arabanın gitmediğini anlıyorsunuz.)Finaldeki helikopterin havaya uçması ise evlere şenlik. (Minyatür helikopter kullanıldığı hemen fark ediliyor.) Su gibi para harcanırken bir helikopteri nasıl patlatamadıklarını anlayamadım...

Haberin Devamı

Bu hareketler bizi bozar!

Amerikan yapımı komedi filmleri Türkiye'de pek iş yapmaz. Çünkü, esprileri ve başrol oyuncularının başına gelenler çok abartıldığı için bizi güldürmez. Yedek Polisler'e baktığımızda da durum aynı: Siz çalışma arkadaşınızın karısına yanında kocası varken sarkar mısınız? Ya da onun omuzlarını öper misiniz? Gençken bir pezevenk olduğunuzu anlatır mısınız? İki kahraman polisin gay olduğunu ima eder misiniz?

En iyi ve en kötüler

Allen ve Terry özel bir güvenlik timiyle karşılaştıklarında silahlarını, şüphelilerini ve arabalarını kaptırırlar. Olaylar o kadar çabuk gelişmiştir ki ayakkabılarının da çalındığını fark ederler. Böylece yürüyerek karakola dönerler...Terry kız arkadaşına balenin saçma olduğunu anlatmaya çalışırken birden bale yapmaya başlar. Hem de profesyonel olarak...

Haberin Devamı

Ölen kahraman polislerin cenaze töreninde Terry bir dedektifle kavga eder ancak kısık sesle. Cenazedeler ya... Kimsenin aklına dışarı çıkıp, kavga etmek gelmez.