Tatil için geldiği İstanbul'da ailesini kaçıranları tek tek avlayan emekli ajan Mills, 'Taken 2'de tarihi kentin altını üstüne getiriyor

Tatil için geldiği İstanbul'da ailesini kaçıranları tek tek avlayan emekli ajan Mills, 'Taken 2'de tarihi kentin altını üstüne getiriyor

TAKEN 2-Takip İstanbul

TAKEN 1'de uluslararası beyaz kadın ticareti yapan bir şebekenin elinden kızı Kim'i(Maggie Grace) kurtaran Emekli CIA ajanı Bryan Mills'ın(Liam Neeson) peşini intikam bırakmaz. Suç şebekesinden birçok insanı öldüren Mills'i kurbanlardan birinin babası adım adım izler. Eski karısı Lenore(Famke Janssen)ve kızıyla İstanbul'a tatil için gelen Mills'i kötü bir sürpriz beklemektedir. Kentin tarihi ve turistik mekânlarını gezmek isteyen ailenin tüm planları ajan Mills'in karısının kaçırılmasıyla suya düşer. Kızı ve karısıyla duygusal bağını henüz düzeltebilmiş olan Mills ailesine yönelik bu tehditi ortadan kaldırmak için İstanbul'un altını üstüne getirir.

Haberin Devamı

Karizması çizildi!

Serinin ilk filmi vizyona girdiğinde Bryan Mills kızını kaçıranlara telefonda şunları söyleyerek 'Taken' felsefesinin temelini atmıştı:

"Kim olduğunu bilmiyorum. Ne istediğini de. Fidye peşindeysen bil ki hiç param yok. Ama sahip olduğum ve kimsede göremeyeceğin güçlerim var; uzun kariyerim boyunca edindiğim yeteneklerim. Senin gibi insanların kabusu olmamı sağlayan hünerlerim var. Kızımı şimdi serbest bırakırsan, herşey burada sona erer. Seni takip etmem, peşine düşmem. Ama bırakmazsan, seni ararım, bulurum ve seni öldürürüm."

Devam filminde de bu felsefe yine benimsenerek hedef yine on ikiden vuruluyor: İntikam, intikam, intikam...

Mills'in öldürdüğü şebeke üyelerinden birinin babası intikam için harekete geçince ortaya temposu hiç düşmeyen bir film çıkıyor. Aksiyonu bol TAKEN-2’deki arabayla kovalama sahneleri Türk sinemacıları tarafından İstanbul'da hâlâ çekilebilmiş değil…. (Elin adamları ülkemize geliyor, bizim yapamadıklarımızı gözümüzün içine içine sokuyor!)

Bir de film boyunca camilerin kullanılmasına ne demeli! Ben hiçbir Türk filminde bu kadar çok cami görüntülerinin kullanıldığı bir yapım hatırlamıyorum. Hem de o kadar güzel çerçevelerle... (Eeee... Bu atasözümüzü kim hatırlamazki: Bir müslümanın yapamadığını bir ecnebi tamamlarmış...)

Haberin Devamı

Macera filmleri için çok yaşlı görünen Liam Neeson, yine hızından ve sertliğinden hiç bir şey kaybetmemiş. Ancak filmin çekildiği süreçte bir gece kulübünde basına yansıyan fotoğrafı aklıma gelince bütün karizması yerle bir oluyor.(Aşırı derece alkol alan Neeson, içkinin de etkisiyle altına kaçırmıştı.)