Editörün Seçtikleri Özel tasarım yılbaşı hediyeleri

Özel tasarım yılbaşı hediyeleri

14.12.2015 - 15:18 | Son Güncellenme:

Dünyanın en prestijli tasarım ve dekorasyon markalarını Türk tüketicisi ile buluşturan Mozaik, çok önemli tasarımcılarının imzasını taşıyan, dünya markaları tarafından üretilen çok özel yılbaşı hediye alternatiflerini tek bir çatıda sunuyor.

Özel tasarım yılbaşı hediyeleri

Mozaik Ortaköy, Mozaik 220V,Mozaik Metraj, NestbyMozaik ve Mozaik Ankara mağazalarında birçok ünlü markanın ürünlerini sergileyen Mozaik, sunduğu ürünlerin tasarımları ile de farklılaşıyor. Toplamda 50’yi aşkın markanın ürünlerinin yer aldığı Mozaik showroomlarında yılbaşı hediyesi olarak, duvar saatlerinden, kartvizitliğe, yün battaniyeden, dekoratif oyuncağa, masa üzeri aksesuardan, aynaya kadar birçok tasarım ürünü yer alıyor.

Haberin Devamı

Aynada deri ve pirinç detaylar

Art Deco tasarım akımının takipçilerinden Jacques Adnet tarafından 1950 yılında tasarlanan Adnet ayna, deri ve pirinç menteşe detayları ile ev ve ofisler için farklı bir hediye seçeneği olarak dikkat çekiyor.

Yeni yılda yeni haberlere özel posta kutusu

Jaime Hayon tarafından tasarlanan, Cassina marka Villa Le Lac Paulownia koleksiyonunda yer alan The Bird kartvizitliğin yanı sıra koleksiyondaki The Bird house anahtarlık ve posta kutusu olarak kullanılabiliyor.

Modern duvar saatlerinde George Nelson imzası

1950’li yıllarda Amerikan stili evlere modern bir çizgi getirmek için tasarlanmış, bilinen klasik duvar saatlerine çok güzel alternatif olan George Nelson tasarımı saatler Vitra markası ile Mozaik showroomlarında yer alıyor.

Haberin Devamı

Alexander Girard tasarımı yün battaniyeler

Hediye seçenekleri arasında yer alan Vitra marka Alexander Girard tasarımı yün battaniyeler geçmiş hikayesi ile dikkat çekiyor. Desenlerinde her zaman iki renk tonu bulunan Alexander Girard’ın yün battaniyeleri, 1971 yılında aslında dekoratif duvar panelleri, kumaş ve yastık motifleri için tasarlanmış. Girard ailesi tarafından daha sonra bu grafik desenler ekstra jakard dokumacılık tekniği ile battaniyelere uygulanarak canlı ve daha soluk renkleri bir araya getirmiştir.

İlk tasarımı müze tarafından korunan “Wooden Dolls” oyuncaklar

Alexander Girard tarafından New Mexico, Santa Fe’deki kendi evinde kullanmak üzere tasarlanmış olan, hem oyuncak hem de dekoratif bir obje olarak kullanılabilen “Wooden Dolls”oyuncaklar, her biri mutlu, neşeli, çirkin gibi farklı yüz ifadelerinde olması ile büyük ilgi görüyor. Bu oyuncakların ilk tasarımları Vitra Design Museum tarafından korunan Alexander Girard evinde bulunuyor.

Yazarlar