Stil Özlem Süer; Baksı’nın Ehramları Projesi

Özlem Süer; Baksı’nın Ehramları Projesi

15.02.2012 - 00:00 | Son Güncellenme:

Tasarımcı Özlem Süer, Bayburt’un ehram dokumalarını kullanarak Baksı Kültür ve Sanat Vakfı için yeni tasarımlar yarattı. Özlem Süer’in tasarımlarının satışından elde edilecek gelirin tamamı, sanatçı ve eğitimci Hüsamettin Koçan’ın doğduğu topraklarda hayata geçirdiği Baksı Müzesi’nin, Bayburtlu kadınların istihdamına yönelik düzenleyeceği çalışmalara aktarılacak.

Özlem Süer; Baksı’nın Ehramları Projesi

 Tasarımcı Özlem Süer, Bayburt’un ehram dokumalarını kullanarak Baksı Kültür ve Sanat Vakfı için yeni tasarımlar yarattı.

Özlem Süer’in tasarımlarının satışından elde edilecek gelirin tamamı, sanatçı ve eğitimci Hüsamettin Koçan’ın doğduğu topraklarda hayata geçirdiği Baksı Müzesi’nin, Bayburtlu kadınların istihdamına yönelik düzenleyeceği çalışmalara aktarılacak.

Hüsamettin Koçan’ın bireysel düşü olarak 2000 yılında filizlenen Baksı Müzesi, çok sayıda gönüllünün katkısı ve desteğiyle 2010 yılında kapılarını açtı. Baksı Müzesi, çağdaş sanat ve geleneksel el sanatlarına aynı çatı altında yan yana, iç içe yer vererek sanatı yaşamla buluşturarak, bölgenin ekonomik yaşamını canlandırmayı hedefliyor.

Özlem Süer’in tasarımları ile büyük şehirlerde tanıtarak unutulan bu sanatı tekrar canlandırmak amaçlanıyor.

Ehramların satışından elde edilecek gelir sadece Baksı’da değil, çevre köylerde yaşayan kadınlara da dokumacılığı öğretecek ve onlara istihdam sağlayacak dokuma atölyeleri kurulması için kullanılacak. 

Yazarlar