Cinsel Sağlık Penis protezi ameliyatı

Penis protezi ameliyatı

24.02.2012 - 10:34 | Son Güncellenme:

Sertleşme sorununda tedavinin üçüncü basamağını, hastalar arasında ‘mutluluk çubuğu’ olarak bilinen penis protezinin takılması oluşturuyor

Penis protezi ameliyatı

Bu tedavi, sertleşme sorunun mutlak çözümü. Penis protezi; pompa, hazne ve iki adet silindirden oluşan üç parçadan meydana geliyor. Türk Androloji Derneği Onursal Başkanı Prof. Dr. Ateş Kadıoğlu, üç parçalı penis protezi ameliyatının detaylarını anlattı:
“Penis protezi, genel anestezi altında yapılan, 1.5-2 saat süren bir operasyon. Operasyonu özetleyecek olursak; yaklaşık 5-6 cm.’lik cilt ve cilt altı kesisiyle peniste sertleşmeyi sağlayan yapılara ulaşılır. Bu yapılar protezde bulunan iki adet silindirik çubuğun yerleştirebilmesi için metal çubuklarla genişletilir. Silindirler penisteki bu yapılara yerleştirildikten sonra testisleri içinde bulunduran kesede oluşturulan bir cebe protezin pompası konur. Sonra kapalı bir sistem olan protez içindeki sıvının depolandığı hazne, karın kaslarının altında hazırlanan bir boşluğa yerleştirilir. Silindirler, pompa ve rezervuar ara bağlantılarla bağlanır, içinde sıvı dolaşan kapalı bir sistem oluşturulur. Kesilen katlar, anatomiye uygun şekilde dikişle kapatılır. Bir gün sonra sondası çıkarılan hasta, taburcu edilir. 7-10 günlük antibiyotik tedavisi uygulanır.

Haberin Devamı

Enfeksiyona dikkat
Operasyon sırasında ve sonrasında dikkat edilmesi gereken en önemli komplikasyon, enfeksiyon. Protez enfeksiyonu, yüzde 1 oranında görülür. Tedavisi antibiyotikle yapılır. Eğer bu tedavi işe yaramazsa protez çıkarılır. Bir diğer komplikas- yonsa proteze bağlı mekanik sorunlar. Protezin çalışmadığı ya da bozuk çalıştığı bu durumlarda yine protez çıkarılır ya da değiştirilir.”

BiTTi

SERTLEŞME SORUNU/YAZI DiZiSi-5 / Hazırlayan: Tülin Açıkbaş

Yazarlar