Egzersizler Pilatesin faydaları

Pilatesin faydaları

30.09.2015 - 18:37 | Son Güncellenme:

Duruşu düzelterek kas iskelet sistemi problemlerinden koruyan pilates ağrı ve şikayetlerin tekrarlanmasının önüne geçer, vücuda esneklik kazandırır.

Pilatesin faydaları

İşte pilates yapmak için 10 neden

Haberin Devamı

- Vücudunuzu tanımak için; Genel olarak insanlar vücudunu pek tanımazlar, nasıl duracaklarını nasıl hareket edeceklerini bilmezler. Pilates egzersizleri yapan kişilerin vücut farkındalıkları daha da gelişir ve fonksiyonel duruş bozukluklarını azaltırlar. Vücudumuzun farkındalığı geliştikçe kalitesi de artar.

- Daha sağlıklı ve fit bir vücut için; egzersizleri düzenli ve disiplinli bir şekilde uygulayan kişilerde daha sağlıklı ve sıkı bir vücut sahibi olurlar. Haftada en az 3 gün egzersizleri yapmak hedefe ulaşmak için gereklidir.

- Kasların daha güçlü olması için; güçlü kaslar güncel hayatımızda yaptığımız tüm hareketleri daha rahat yapmamızı ve daha az yorgunluk hissetmemizi sağlar. Eklem ve kemik ağrılarının daha da azaltır. Kaslarımızın daha güçlü olması kas yoğunluğunun artması demektir ve buda vücudumuzun daha fit olması demektir.

Haberin Devamı

- Yağ oranımızı dengede tutmak veya azaltmak için; düzenli yapılan pilates egzersizlerin anaorebik bir çalışmadır ve kaslarımızı daha zinde hale gelmesine yardımcı olurken yağ oranını düşürmeye yardımcı olur. Çünkü vücudumuz ihtiyacı olan enerjiyi kaslara yönlendirir ve depolanmış enerjiden ibaret yağ oranımız, doğru orantılı beslenme programıyla azalmaya başlar. Yağ, kas ve su oranımızı dengede tutmak için egzersizle birlikte bir beslenme uzmanından alacağınız destek hedefinize daha sağlıklı ve hızlı ulaşmanızı sağlar.

- Daha dengeli bir vücut için; vücut farkındalığı gelişmiş, kas-tendon-bağların güçlenmiş ve esnekliği artmış kişilerde denge sorunu daha azdır.

- Sakatlanma riskinin azaltmak için; insan vücudu dış etkenlere bağlı travmalar geçirmeye müsaittir. Bu durumlara karşı vücudun kendini koruyabilmesi için hazırlıklı olması gerekmektedir. Güçlü ve sağlıklı bir vücut bu travmalara karşı kendini abzorbe edecek çevikliğe ve farkındalığa sahip olur.

- Daha sıkı karın ve kasları için; pilates daha fazla core kaslarına yoğunlaştığı için yani daha derindeki kasları çalıştırmak hedef olduğundan merkez bölge dediğimiz (lumbopelvic bölgedi kaslar) karın-kalça kaslarının daha fazla çalışmasını sağlar. Hem vücudun merkezi güçlenmiş aynı zamanda da karın ve kalça kaslarını daha sıkı hale getirmiş olur.

Haberin Devamı

- Daha sağlıklı nefes için; nefes doğru kullanıldığında kaslarımızın daha fazla kasılmasını sağlarız. Nefes egzersizleriyle hareketleri iyi bir uyum içinde çalıştırarak, egzersizleri daha efektif hale getirir. Düzenli ve doğru nefes alıp ve verme, egzersiz esnasında ciğerlerimize giden hava güncel nefes almanızdan daha fazla havayı ciğerlerimize gönderir ve vital kapasitemizi daha da arttırır ve güncel hayatta daha az yorulmaya başlarız.

- Daha sağlıklı ileri yaş dönemi için; orta yaş ve üzeri dönemlerde sıklıkla yaşanan eklem-kas ağrıları ve fiziksel değişimleri olumlu yönde etkileyerek vücudun yaşını daha genç ve diri tutar.

- Sağlıklı pilates egzersizleri yapmak için; eğitimlerini tamamlamış ve kendini geliştiren konusunda uzmanlaşmış eğitmenlerle çalışmalı ve daha sağlıklı olmak için; egzersizlere başlamadan önce doktorunuza danışarak eğitmeninizi bilgilendirmelisiniz.

Yazarlar