Burun estetiği yaptırmaya değer mi?

Estetik ameliyatları her ne kadar büyük bir hızla popülerleşse de kimse bir anda cerrahi bir operasyona girmeye karar veremez. Hatta estetik ameliyatların en zor kısmı ameliyata karar verme aşamasıdır desek yanlış olmaz. Gerçekten de çok sayıda hastanın burun estetiği yaptırmaya karar vermesi yıllar almaktadır.

Rinoplasti uzun yıllardır hem Kulak, Burun, Boğaz hem de Plastik Cerrahi’nin alanına giren ve uygulanan bir prosedürdür. Burunlarının görünümünden mutsuz olan kadın ve erkekler böyle yaşamak yerine rinoplasti cerrahisine yönelmeyi tercih etmekteler. Her ne kadar işinde uzman ve becerikli bir cerrahın elinden çıkan rinoplasti ameliyatlarıyla harika sonuçlar elde etmek mümkün olsa da, bu ameliyatı yaptırmayı düşünen kişilerin kafasında bir takım soru işaretleri olması kaçınılmazdır.

Haberin Devamı

Hastaların en büyük endişesi ameliyat öncesi ve sonrası çekilen tüm zahmetlerden sonra iyi bir sonuç elde edememektir. Burun estetiği ameliyatı hem maddi hem de manevi olarak hasta için yük demektir. Ameliyat sonrasında iyi bir sonuç elde edilirse hasta çektiği zahmetlerin tam olarak karşılığını almaktadır; ancak aksi durumda ikincil bir rinoplasti operasyonuna ihtiyaç duyulabilir.

İkinci bir ameliyat hastaya tekrar maliyet çıkardığı gibi psikolojik olarak da ilk operasyona göre daha yıpratıcı olabilir. Elbette her revizyon (ikincil) rinoplasti operasyonu çok büyük bir kusuru gidermek için uygulanmaz. Hatta bazen ameliyatsız müdahaleyle burundaki ufak tefek kusurlar düzeltilebilmektedir. Ancak ilk işlemde büyük bir hata yapılmış ve sonuç beklentileri hiçbir şekilde karşılamamışsa, revizyon işlemi daha büyük ve komplike bir operasyon olarak karşımıza çıkmaktadır.

Bütün bunlar göz önünde bulundurulduğunda ‘’Burun estetiği yaptırmaya değer mi?’’ sorusuna kesin bir cevap vermenin zor olduğu anlaşılmaktadır. Doğru doktorla doğru hasta buluştuğunda ortaya çıkan sonuç her iki taraf için de tatmin edici olmakla birlikte her zaman düşük de olsa bir şeylerin yolunda gitmeme riskinin bulunduğunu unutmamak gerekir. İyi bir rinoplasti cerrahı tarafından gerçekleştirilen ameliyatlardaysa bu risk son derece düşüktür. İşte bu nedenle, burun estetiği yaptırmaya karar verdiyseniz işinin ehli, deneyimli ve kabiliyetli bir cerrah arayışına girmelisiniz. Bu konuda, hastaların yorumları ve değerlendirmeleri size yardımcı olabilir. İyi bir cerrah ve ekibi, donanımlı bir klinik ya da hastane ortamı, kaliteli malzemeler ve her hastaya uygun olarak planlanan bir ameliyat süreci beraberinde başarıyı getirmektedir. Ancak tüm bunların yanında hastaya da iş düşmektedir. Sizin de doktorunuzun tüm tavsiyelerini dikkate almanız, reçete edilen ilaçları eksiksiz ve düzenli olarak kullanmanız ve doktorunuzun onaylamadığı aktivitelerden belli bir süre boyunca mutlaka uzak kalmanız şarttır.

Haberin Devamı