Cilt kalınlığı burun estetiği ameliyatını nasıl etkiler?

Rinoplasti ya da burun estetiği ameliyatı, uzun yıllardan beri tüm dünyada en çok tercih edilen plastik cerrahi operasyonlarının başında gelmektedir. Rinoplasti cerrahisinde başarı, en başta hasta olmak üzere pek çok faktöre bağlıdır. İşte bu nedenle ameliyat sürecinin her hastaya uygun ve özel olarak planlanması gerekmektedir.

Kalın Derili Burun Nasıl Olur?

Burun derinizin kalın mı ince mi olduğunu kendi başınıza anlayabilirsiniz. Kalın derili burunlar şu özellikleri taşır:

-Yağlı burun derisi,
-Etli burun ucu,
-Normalden daha geniş burun kanatları,
-Gözenekli burun ve burun çevresi.

Haberin Devamı

Kalın Derili Burun Estetiği Nasıl Olur?

Burun ucu derisi, burun sırtı derisine göre çok daha fazla miktarda ter ve yağ bezi içerdiğinden dolayı daha kalın bir yapıdadır. Burun ucu derisinin kalınlığı, burun estetiği ameliyatını önemli ölçüde etkileyen unsurlardan biridir. Kalın derili ve yağlı burunlar, çalışılması en zor burun tipleri olarak bilinmektedir.

Cilt kalınlığı belki de burun estetiği ameliyatının sonucunu en çok etkileyen faktördür. Kalın ve yağlı derili burunlara rinoplasti ameliyatı uygulamak, ince derili burunlara göre biraz daha zordur. Kalın derili burun ve burun ucunu şekillendirmek daha zordur.

Kalın derili burunlarda yapılan şekillendirme, ince derili burunlarda olduğu kadar belirgin görülmez. Çünkü bu tip burunlar keskin hatları ve açıları dışa iyi yansıtamaz. Bunun önüne geçebilmek için ameliyat sırasında kıkırdak ve kemikleri daha yüksek ve keskin açılı şekillendirilir. Kalın derili burunlarda ameliyattan sonra burun ucunun düşme riski olduğu için burun ucu normalden daha yükseğe konumlandırılır. Ayrıca burun ucu ek kıkırdak parçaları ile desteklenerek daha sert bir hale getirilir ki ameliyat sonrası basınca karşı daha dirençli olsun. Kalın derili burun tiplerinde bazen burun derisini içten törpüleyerek inceltmek de gerekebilir.

İnce burun derisine sahip olan hastalarda iyileşme süreci daha hızlı ve sorunsuz ilerlerken kalın derili burunlu hastalar için bu süreç daha zor geçmektedir. Ameliyattan sonra cilt yeni oluşturulan burun iskeletini ne kadar çabuk sararsa iyileşme süreci o kadar hızlı tamamlanmaktadır. İşte bu süre kalın derili burun yapısına sahip olan hastalarda daha uzun zaman almaktadır.

Haberin Devamı

Yine de kalın derili burunların da bazı avantajları yok diyemeyiz. Kalın burun derisi, ameliyat pürüzlerini kusursuz şekilde gizler. Bu tip burunlarda ameliyat sonrası ödem sorunu 2-2,5 yıl kadar sürdüğü için ameliyatın nihai sonuçlarını ancak bu süre zarfının sonunda görebiliyoruz. Bu durum hastalar için ne kadar yıpratıcı olsa da, kalın burun derisi uzun vadede incelmediği ve ince burun derisine göre daha dirençli olduğu için günün sonunda avantajlı bir hale gelmektedir.