Göz kapağı estetiği faydalı bilgiler

Bildiğiniz gibi geçtiğimiz 2 haftada konumuz göz kapağı estetiğiydi. Bu haftada son olarak sizlere göz kapağı estetiğiyle ilgili operasyon sonrası iyileşme süreci hakkında faydalı bilgiler vermek istiyorum.

Yaş ilerledikçe, yerçekiminin de etkisi ile kaşlarda, üst ve alt göz kapaklarında sarkıklık ve bununla birlikte özellikle alt göz kapaklarında yağ dokularının hacminin artması ve fıtıklaşması ile torbalanma olabilir.

Bu deformite görünüm bozukluğuna neden olması yanında, sarkık haldeki üst kapakların gözün önünü kapatması ile kişinin görmesini engelleyebilir. Göz kapaklarına uygulanan ameliyat ile fazla deri, kas ve fıtıklaşmış yağ dokusu vücuttan uzaklaştırılır, bu şekilde hem güzel bir görünüm elde edilir hem de kişinin rahat görmesi sağlanmış olur.

Haberin Devamı

Operasyon sonrasında iz kalır mı?

Operasyon sonrasında üst göz kapağında kapak boyunca iz kalır. Ancak bu iz kapak kıvrımına uydurulur. Sadece çok yakından bakıldığında görülebilir haldedir. Alt kapakta ise kirpiklerin hemen altında bir iz kalır, izin devamı yan tarafta normal deri çizgisi gibi durur. Göz kapakları insan vücudunun en az iz bırakan bölgesidir.

Kimler bu ameliyat için iyi bir adaydır?

Genellikle 30 yaş üzeri, üst ve alt gözkapaklarında sarkmalar meydana gelmeye başlamış, başka sağlık problemi olmayan kişiler bu ameliyat için iyi bir Göz kapağı Estetiği adaydır.

Ameliyat hastane koşullarında, anestezi uzmanının gözetiminde, ameliyathanede yapılır. Lokal anestezi ve İntravenöz Sedasyon (Damar yolu ile uyutma) yöntemi tercih edilir. Uygun hastalarda lazerle yapılabilir. Hastanın durumuna göre sadece üst veya alt kapaklar ya da hem alt ve üst kapaklar aynı anda ameliyat edilebilir. Ameliyat ortalama 1-1.5 saat sürer.

Aynı gün eve çıkmak mümkündür. Ameliyat sonrası erken dönem genellikle rahat geçer. Göz etrafında şişlik ve morarma olabilir. Gözlerde kuruluk, yanma hissi, görme bulanıklığı olabilir. Gözyaşı artabilir, gözler ışıktan bir süre rahatsız olabilir. Hasta ilk günlerde gözünü tam olarak kapatamayabilir.

Operasyonun;

Haberin Devamı

İlk iki günü okuma aktivitesi yapılmamalıdır.

Beşinci gününden itibaren araç kullanımına başlanabilir.

İkinci gününden sonra gözleri ıslatmadan duş alınabilir.

Beşinci günden itibaren banyo yapılmaya başlanabilir.

Bir hafta sonra, lens kullanan hastalar, lens kullanımına başlayabilir.

Genel olarak iyileşme hali iki hafta içinde gerçekleşir.

Ameliyattan sonra hastanın güneş gözlüğü kullanması özellikle tercih edilir çünkü gözleri aşırı ışıktan korumak önemlidir.

Bunlar ilk hafta içinde kendiliğinden geçen beklenen olaylardır. Dikişler 3-5 gün sonra alınır.

Normal Hayata Dönüş

Ameliyat iyi sonuç verir. Nadiren rötuş gerekli olabilir. Kişi 3 gün sonra işine dönebilir. Kullanıyorsa 1 hafta sonra kontakt lenslerini takabilir. Gözkapaklarının yeni şekli, yerçekimi nedeniyle etkileneceğinden kişinin bünyesine göre bazen birkaç yıl bazen de ömür boyu dayanır.

Ameliyattan sonra doktorunuz size gözlerinizin kurumaması amacıyla birtakım göz damlaları ve merhemleri verecektir. Ancak yine de göz kapaklarınızın üzerinde bir miktar gerginlik hissetmeniz doğaldır.

Haberin Devamı

Operasyon sonrası göz derisinin inceliği nedeniyle şişlikler ve morarmalar oluşabilir. Yaklaşık bir hafta içinde gerileyecektir. Bu tip ameliyatlardan sonra ağrı olması çok beklenmemektedir. Genelde evde herkesin kullandığı basit ağrı kesicilerle kolaylıkla kontrol altına alınır. Bu süre içinde evde istirahat etmek uygun olur.

Gözler ameliyat sonrası kapatılmaz. Gözaltında ve üzerindeki kesiler üzerinde ince bantlar olur ve bu dikişler bir hafta sonra alınacaktır.

Ameliyattan sonra gözlerinizde hissedeceğiniz yeni görüntü ile kendinizi daha iyi hissedeceksiniz. Televizyon izlemenizde, bilgisayar ile vakit geçirmenizde ya da kitap okumanızda sakınca yoktur.

Ancak lens kullanıyorsanız iki hafta kadar beklemenizi öneririm. Bunun yerine bir süre gözlük takmanız daha sağlıklı olacaktır.

Göz Kapağı Estetiği Sonrası Neler Bekliyor?

Göz kapağı estetiği operasyonun size vereceği daha canlı ve genç görüntünün yaratacağı pozitif ruh hali sizi mutlu edecektir.

Prof. Dr. Selçuk İnanlı

Kulak Burun Boğaz Baş Boyun ve Yüz Plastik Cerrahı

Site: http://www.selcukinanli.com/

Instagram: https://www.instagram.com/rinoplasti/

Facebook: https://www.facebook.com/prof.dr.selcuk.inanli/