Kepçe kulak nedir, kepçe kulak ameliyatı neden yapılır?

Kepçe kulak sorunu kulakta görülen şekil bozukluğudur. Vücudun işleyişini, şayet altta yatan farklı etmenler yoksa, negatif etkileme gibi bir durumu pek olmamakla birlikte, estetik açıdan hayli rahatsız edici olabilmektedir. Hem kepçe kulak probleminin dünya çapında yaygın biçimde görülmesi hem de kişilerin yoğun olarak tedavi talep etmesi neticesinde kepçe kulak estetiği popülerliğini korumaya devam etmektedir.

Modern tıbbın gelişmesi sayesinde, kepçe kulak düzeltme operasyonları hızlı, kolay ve etkili şekilde yapılabilmektedir. Ameliyat aşaması, operasyon sonrası iyileşme süreci, estetik değişimin niteliği ve kepçe kulak ameliyatı fiyatı gibi konular, bu operasyonu olmak isteyenlerin araştırdığı unsurlardan birkaçıdır.

Haberin Devamı

Kepçe Kulak Estetik Ameliyatı Nasıl Yapılır?

Kepçe kulak, ya da bilinen diğer adıyla yelken kulak, büyük oranda kulağın kıkırdak yapısı ile alakalıdır. Kulak kıvrımının yetersizliği, kulak kepçesi çukurunun genişliği veya kıkırdak gevşekliği dolayısıyla ortaya çıkar. Kepçe kulak nasıl düzelir sorusunun yanıtı, bu sorunlardan hangisinin var olduğuna göre değişebilir.

Tedavisi mümkün olan kepçe kulak görünümünün en etkili yöntemi cerrahi müdahaledir. Estetik cerrahi ameliyat hastane ortamında gerçekleştirilir, majör riskler taşımaz.

Ameliyat öncesinde kontroller yapılır, hastanın medikal geçmişi ve kişisel özellikleri de dikkate alınır. Genel anestezi altında uygulanır ve operasyon süresi yaklaşık olarak 45 dakika ila 1 buçuk saat arasıdır. Kıkırdak, doğal görünüme göre şekillendirilir ve hasta ameliyat olduğu aynı gün taburcu edilir. Kepçe kulak ameliyatı sonrası, hasta kısa bir süre özel kulak bantları takar. Uygulama sırası ve sonrasında duyu kaybı yaşanmaz. Yaklaşık 2 haftalık iyileşme sürecini takiben yelken kulak görünümü ortadan kalkar.

Kepçe Kulak Ameliyatı Neden ve Kimlere Yapılır?

Kepçe kulak, çocukluktan itibaren sorun teşkil eden bir şekil bozukluğudur. Tedavi edilmediği takdirde kişinin özgüvenini ve hatta sosyalleşme becerilerini olumsuz etkileme riski taşır. Estetik olmayan görünüm çoğunlukla her iki kulakta birden oluşur, elbette tek kulakta da görülebilir. Hastaların saç ile kulaklarını kapamaya çalışma, şapka takarak gizleme gibi edimler geliştirdiği gözlemlenmektedir. Her ne kadar işlevsel bir sorun teşkil etmese dahi, insan psikolojisini olumsuz etkilemektedir.

Haberin Devamı

Bireylerin mutsuz hissetmesine ve özellikte çocukluk döneminde diğer çocuklar tarafından alay edilmesine sebep olan kepçe kulak sorunu estetik operasyon ile giderilir. Bu bakımdan, operasyonların, hayat kalitesini artırma gibi bir avantajı olduğunu söylemek mümkündür. Kepçe kulak nedenleri çeşitlidir ve çoğunlukla genetik yatkınlık durumu mevcuttur. Kulak kıkırdağının gevşek olması, üst kulak kıvrımlarının oluşmaması, düz kulak kepçesi görünümü, kulak kepçesiyle kulağın arkasındaki kemik bölgesinin geniş olması kepçe kulak estetik ameliyatı kapsamında tedavi edilir. Bu tür şekil bozukluklarına sahip çocuk ve yetişkinler ameliyat olabilmektedir.

Kepçe kulak sorunundan mustaripseniz kısa süren ve kalıcı olan estetik uygulamalar ile hem bu fiziksel durumu hem de kepçe kulak görünümünün psikolojik ve sosyal negatif etkilerini tamamen ortadan kaldırabilirsiniz.

Haberin Devamı