Yaşam Prof. Yarman: Einstein’in kuramını çürüttüm

Prof. Yarman: Einstein’in kuramını çürüttüm

19.12.2008 - 01:29 | Son Güncellenme:

Okan Üniversitesi Öğretim Üyesi, Nükleer Bilimler Uzmanı Prof. Dr. Tolga Yarman, Einstein’in “Genel Görecelik Kuramı”nı farklı bir yaklaşımla çalışarak çürüttüğünü bildirdi.

Prof. Yarman: Einstein’in kuramını çürüttüm

Yarman, Okan Üniversitesi’nde çalışma arkadaşlarıyla düzenlediği basın toplantısında, çalışmalarını Boğaziçi Üniversitesi Fizik Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Metin Arık’la beraber gerçekleştirdiklerini ve ortaya çıkan sonuçların ise Belarus Devlet Üniversitesi’nde Prof. Dr. Alexander Kholmetskii yönetiminde yapılan deneylerle kanıtlandığını söyledi.

‘10 yıldır çalışıyoruz’

Son 10 yıldır Einstein’in Görecelik Kuramı ile Modern Atom Kuramı üzerinde çalıştıklarını vurgulayan Yarman, teorisine göre, duran cisimlerin hangi uzaklıkta olursa olsun birbirleriyle etkileşebildiğini, bu olayın da ışık hızından daha hızlı gerçekleştiğini kaydetti.
Einstein’in “Genel Görecelik Kuramı”na göre hiçbir etkileşmenin ışık hızından daha hızlı olamayacağını belirten Yarman, 1 ay önce bitirilen çalışmalar kapsamında kendi yaptıkları deneylerde “bağıl manyetik alanın” ışık hızından en az 4 kat daha hızlı yayıldığını bulduklarını anlattı. Bu sonucun Einstein’in kuramıyla çatıştığını kaydeden Yarman, elde edilen sonuçların, bu alanda bugüne kadar gelmiş bazı bilgilerde değişiklikler yaratabileceğini vurguladı.

Yazarlar