Değişik noktalar hayatımızla ilgili bize çok önemli bilgiler verirler.

Astroloji haritamızdaki noktalar bize hayatımızla ilgili detaylar hakkında bilgi verirler. Gezegenler sanki bir ağacın büyük dallarını gösterirken bir başka deyişle ana göstergelere işaret ederken, gezegen noktaları sanki ağacın daha ince dalları ve yaprakları gibi daha ayrıntılı bilgiler verirler. Kuşkusuz öncelik gezegenlerdedir zira detaylar da gezegenler aracığı ile ortaya çıkar. Örneğin kişinin aşk hayatının ana izleği Venüs’ün ifade ettiği konularda olacaktır. Örneğin Venüs Aslan’da daha gösterişli, sevgide cömert ve dışadönük bir aşk iken, Venüs Oğlak’ta aşkta gerçekçi, sorumlu ve daha içedönük bir tavır gösterecektir.

Haberin Devamı

Daha ince detaylara baktığımızda, Venüs ya da aşk noktası (diğer adı Eros noktası) özellikle hoşumuza giden, çekildiğimiz, istediğimiz şeyleri ve zevkleri açıklayacaktır. Örneğin kişinin Venüs’ü Aslan’da olsa bile, aşk noktası Oğlak’ta ise bu kişinin aşkta statüye ve ciddiliğe de önem verdiğini gösterecektir. Benzer şekilde, natal haritasında Venüs’ü Oğlak’ta olan birisi, eğer aşk noktası Aslan’da olan birinin ise bir yanı ile sahne çıkmayı ve ya da dikkat çekici şeylerden hoşlanan özellikleri olacaktır.

Örneğin en sevilen Fransız şarkıcılarından Edith Piaf’ın Venüs’ü Oğlak burcundadır. Bu aşka bakışında daha ciddi, hatta materyalist olmayı gerektiren koşullara işaret ederken, ki Piaf’ın değerleri erken çocukluk döneminin sert koşulları ile şekillenmiştir, aşk noktası Balık burcunda, hem de yine aşkı anlatan 5. evdedir. Bu belki de onun sahnedeki başarısının ve aynı zamanda güçlü aşk hikayelerinin, ancak kayıpların da işaretedir.

Bu noktayı nasıl hesaplayabilirsiniz?

Aşk noktanızı hesap edebilmek için haritanızdaki bazı noktaların derecelerini bilmelisiniz. Bunlar yükselen burç dereceniz, Venüs’ün bulunduğu derece ve aynı zamanda ruh noktanızın derecesidir. Haritanızın gündüz ya da gece olmasına göre (Güneş ufkun üstünde ise gündüz, altında ise gece) aşk noktası, gündüz haritası için= YB + Venüs – Ruh noktası, gece haritaları için ise = YB + Ruh noktası – Venüs şeklinde olacaktır. Bir başka örnekle bu hesaplamayı açıklayalım.

Haberin Devamı

Nazım Hikmet’in astroloji haritasında Venüs romantik ve güçlü hayal gücü veren Balık burcundadır. Venüs bu burçta yücelir ve kişiye güçlü aşklar ve kadınlardan destek ile birlikte, güçlü sanatsal esinler ve yaratıcılık getirebilir. Hikmet’in haritasında yaklaşık olarak YB 7 derece Yay, Venüs 2 derece Balık, Ruh noktası ise yine 5 derece Balık’tır. Bu durum, gece haritası olduğuna göre, mutlak dereceler üzerinden örneğin 0 Koç 0, 0 Boğa 30, 0 İkizler 60 gibi, Aşk noktası= 7 Yay (247) + 5 Balık (335) – 2 Balık (332) = 250 yani 10 derece Yay (0 Yay 240) verecektir, aşk noktası Yay burcundadır. Dolayısı ile Nazım Hikmet’in aşkta ve değerlerinde hareketli, sergüzeşt, arayış halinde, özellikle fikirlere, görüş ve ideolojilere önemli değer verdiğini anlatmaktadır. Venüs Balık’ta her ne kadar daha pasif ya da kurban durumunda kalsa da, o aşkta ve sevdikleri ile ilgili şeylerde daha ateşli, heyecanlı ve risk alabilen özellikler de göstermektedir.

Haberin Devamı

Bu arada haritamızda her gezegenin kendi noktası olduğunu da söyleyelim. Bunlardan en çok bilineni Ay’ın noktası olan şans noktasıdır.