Başak’ta dolunay var

Anlayış ve şifa kazanabileceğimiz bir zamandayız

Bugün Başak burcundaki dolunay Venüs’e önemli bir vurgu getirmekte. Dolunay derecesi Venüs kısmi asaletinde gerçekleşirken, Venüs ile de karşıt durmakta. Kısaca şifa arıyoruz. Başak-Balık ekseni astrolojide işe yarama, hizmet, esneklik ve kabullenme içeren konuları anlatır. Aynı zamanda sağlık ve düzenle de yakından ilişkilidir. Hatırlarsanız, geçen yıl bu zamanlar yine Başak burcunda dolunay gerçekleştiğinde, İtalya’da ülke çapında karantina başlatılmış ve ardından tüm dünya hızla kendi içine kapanma sürecine girmişti. Şimdi bu olayın nerede ise tam bir yıl sonrasında, kozmik hafızamız, diğer bir deyişle gökyüzünün hafızası hangi noktada olduğumuzu işaretliyor. Dolunay esnasında Venüs’ün karşıt durumu esirgenme ve korunmaya, şifa bulmaya ne kadar büyük bir ihtiyaç vurgusu getirmekte. Karşıt açılar bizde eksik olan şeyleri anlatır.

Haberin Devamı

Genel olarak bu dönemde yeni koşullara adapte olma ve esneklik gösterme gereği var. Dolunay haritasında İkizler burcunun yükseliyor olması artan iletişime ve zihinsel açıdan harekete işaret etmekte. Kafaca daha sistemli ve akılcı olabiliriz. Aşkta ve ilişkilerimizde daha verici ve yumuşak bir tavır var. Bugünlerde yeni şeyler başlatmak kolay olmayabilir, daha çok yeni gelişen koşulları gözlemek ve uyum göstermek durumundayız.

13 Mart’a kadar etkin olacak bu dönemde, yükselen burcunuza göre hangi temalar öne çıkıyor ? Yükselen burcunuz Koç ise, bu dönemde daha fazla hareket, konuşma, ziyaret ve eğitsel uğraşlar öne çıkmakta. Gruplar ve yeni hedeflere yönelik vurgular artmakta. Aynı zamanda iş ve çalışma koşullarınıza yönelik bir değerlendirme içinde olabilirsiniz. Boğa ise bu dönemde parasal konuları, kazançlarınızı daha çok düşünme ve iş konularına odaklanma gereği söz konusu. Nitekim son haftalarda mesleki vurgular, sorumluluklar dikkat çekiyordu. Şimdi sevdiklerinizle ilgili konularda ya da kendinizi ortaya koyduğunuz bir alanda bir muhasebe yapabilirsiniz. İkizler ise bu dönemde şahsi adımlar, yeni başlangıçlar ve girişimler öne çıkmakta. Kendinizi dümende bulabilir ve uzaklarla, eğitimle, medya ile ilgili konularla daha çok ilgilenebilirsiniz. Ayrıca ev, yerleşim ve ailenize yönelik bir değerlendirme yapma durumundasınız. Yengeç ise bu dönemde zihninizi oyalayan ve huzursuz eden şeyler, kimi zaman bir kayıp duygusu gündeme gelebilir. Finansal işlere, ortaklı konulara özen göstermek gerekiyor. Yakın çevrenizde değişiklik, hareket ve kardeşlerle ilgili sonuçlar da söz konusu olabilir. Aslan ise bu dönemde gruplar içinde hareket, arkadaşlıklar ve aynı zamanda gelecek yönünde planlar öne çıkmakta. Özellikle ilişkiler, evlilik gibi karşılıklı konular üzerinde duruyorsunuz. Parasal bir konu, kaynak ve gelirleriniz üzerinde bir muhasebe yapabilirsiniz. Başak ise bu dönemde iş hayatınızı ve sorumlulukları, hedeflerinizi öne çıkan koşullar dikkat çekmekte. Özellikle çalışma konuları, düzen ve emek isteyen konularla meşgul olurken, bireysel olarak neler yapabileceğinize ve kişisel hassasiyetlerinize odaklanabilirsiniz.

Haberin Devamı

Yükselen burcunuz Terazi ise bugünlerde kafaca kendinizi geliştirebileceğiniz konular, yabancılar ya da eğitsel uğraşlar daha olası olabilir. Aynı zamanda kendinizi ortaya koyabileceğiniz, bazı spekülatif konulara girebileceğiniz durumlar da olabilir. Bu dönemde kontrol edemediğiniz ya da size gizli kalan konularda önemli farkındalıklar mümkün. Akrep ise bu günlerde ortaklı işler, borç, alacak, miras ya da kafaca sizi huzursuz edebilecek durumlar söz konusu olabiliyor. Bu konular ev ve ailevi işlerden, topraktan da kaynaklanabilir. Gelecek beklentileriniz üzerinde bir değerlendirme, muhasebe yapmak durumundasınız. Yay ise bu dönemde karşılıklı konulara, evlilik ya da ortalıklara özen göstermek, kimi zaman muhalefet ya da karşıtlık içeren durumları da ele almak gerekebilir. Yakın çevreniz, kardeşler ve eğitim konuları önemli. Bu dönemde mesleğiniz ya da sorumluluklarınızla ilgili bir sonuç da gündeminize gelebilir. Oğlak ise bu dönemde uğraştırıcı iş konuları, organizasyonel işler ya da sağlık konuları gündeme gelmekte. Özellikle parasal konulardan kaynaklanan durumlar var. Kendi fikirlerinizi, olaylara bakış açınızı gözden geçirebilirsiniz. Saka ise bu dönemde yaratıcı olduğunuz konularda, aşkta ya da kendinizi sahneye koyduğunuz konularda daha çok şey yapabilirsiniz. Şahsi alanda yeteneklerinizi kullanmanız çok kolay olacak. Ancak ortaklı bir işi ya da kriz çıkaran bir konuyu da hesaba katmak gerekebilir. Balık ise bu dönemde ailevi işlerde, eve, ailenize, babanıza ait bir konuda daha meşgul olabilirsiniz. Kimi zaman elde olmayan bir durum ya da kontrol edilemeyen bir sonuç öne çıkabilir. Bu nedenle ikili ilişkilerde, evlilik ya da ortaklıklarda da bir değerlendirme yapma gereği var.

Haberin Devamı