Mars Terazi’de: Kritik dönemeç

4 Ekim- 19 Kasım tarihleri arasında özellikle irademizin test edildiği, ilişkilerin, ortaklıkların, karşılıklı konuların fazlası ile gerilebileceği bir döneme giriyoruz

Dün, 4 Ekim’de Mars Terazi burcuna ilerledi ve 19 Kasım’a kadar da bu burçta kalacak. Mars bu burçta netameli, fazla etki altında kalıp, tepkisel davranan özellikler gösterir. Dünya astrolojisinde Mars savaş gezegeni olarak adlandırılır. Ancak Mars denge ve uyumu, mantığı temsil eden bu burçta bocalar ve görevini yeteri kadar yerine getiremeyebilir. Dolayısı ile bu dönemde özellikle ilişkilerimizden, karşılıklı konulardan kaynaklanan durumlara dikkat etmeliyiz. Başkalarından ne bekliyoruz? İkna edilmesi gereken kişilerle mi karşı karşıyayız ? Gerçekte biz ne istiyoruz ve kendi başımıza yapabileceğimiz şeyler var mı? Yoksa ortak düşünmekten mi kaçıyor ya da karşımızdakinin bakış açısını anlayamıyoruz ? Bu tür sorular bizi uyandırabilir ve en azından 19 Kasım’a kadar olan süreci daha kazasız, tartışmasız ilerlememize yardımcı olabilir.

Haberin Devamı

Önemli tarihler

Özellikle Mars’ın ay düğümlerine kare açı yaptığı süreçten başlayarak, hayatımızın pek çok alanında daha dengeli ve soğukkanlı olmaya dikkat edelim. Bu nedenle 20-24 Ekim dikkat çekmekte. Kuşkusuz haritasında öncü burçlar ön planda olan, ya da yükselen burcu Koç, Yengeç, Terazi ve Oğlak olan kişiler bu süreçte daha sakin, planlı ve stratejik davranmak durumunda. Çoğu zamanda ani bir durum bizi daha tepkisel kılarak çatışmaya sürükleyebilir. Ardından gelen 26-29 Ekim günlerinde de, hem Mars, Satürn’le kare yapıyor hem de küçülüyor. Bugünlerde, şanssızlıklar, engellemeler, yöneticilerle ve kurallarla ilgili sorunlar yaşayabiliriz. Israr etmek yerine, enerjimizi kendimize yenilemeye ve bir ölçüde arınmaya yöneltmeliyiz. Kimi zaman kazalar, çatışmalar, bizi zayıf düşüren koşullarla karşılaşabiliriz.

Nitekim 28 Ekim’de Akrep burcundaki yeniay çok gergin, kopartıcı, oldukça yıkıcı, ani tecrübeler ve uyanışlar getirmekte. Maddi alanda, para, kaynaklar ve toprakla ilgili sahip olduğumuz şeyler konusunda sürpriz durumlar ve ani değişiklikler içinde olabiliriz. 3-7 Kasım arasında ise Mars bu kez Pluton ile kare açıda olacak. Dayanıklılık testinden geçtiğimiz günlerde olacağız. Bu açı irademizi test ederken, kimi zaman engeller, yükler ya da sınırlamalar nedeni ile zorlanabiliriz. Kendimizi fiziksel açıdan ağır yükler altında hissedebiliriz.

Haberin Devamı

Kısaca söylemek gerekirse, 4 Ekim- 19 Kasım tarihleri arasında özellikle irademizin test edildiği, ilişkilerin, ortaklıkların, karşılıklı konuların fazlası ile gerilebileceği bir döneme giriyoruz. Sabırlı ve sakin olmak bize yardımcı olacak. Eğer fazla tepkisel ve kendimize güvensiz davranırsak, yanlış adımlar atarak daha büyük karışıklıklara, huzursuzluklara yol açabiliriz. Aynı durum ülkemiz haritası açısından da özellikle güvenlik konularında kırılgan ve riski bir dönemden geçtiğimizi gösteriyor. Dolayısı ile soğukkanlı olmak her açıdan önem kazanmakta.