Merkür yeraltına iniyor

İletişim gezegeni Merkür özellikle dikkat çekiyor.

Sevgili okurlar, yıl sonu yaklaşırken düşüncelerimizi, planlarımızı gözden geçirmek, gerekli değişikliklere gitmek özellikle önem kazanacak. Önümüzdeki bir ay boyunca günlük hayatımızda, görüşmelerimizde ve anlaşmalarda dikkat çekici değişikliklerle karşılaşabiliriz. İletişim gezegeni Merkür kararlarımızda ve düşüncelerimizde kritik zamanlarda ilginç değişikliklere ve kimi zamanda karışıklıklara neden olabilir. Bir haber, bilgi ya da görüşme hayatımızı değiştirebilir. İşte bu dönemde Merkür’ün bize ne dediğine özellikle kulak kesilmek gerekiyor. Ocak başına kadar olan sürede ilginç durumlarla, sürpriz kararlarla karşılaşabiliriz.

Haberin Devamı

Bugünlerde Merkür deklinasyon (Güney) sınırlarını aşmış durumda ve bu konumunu 15 Aralık’a kadar da sürdürecek. Bu ne anlama geliyor ? Bir gezegen olağan deklinasyon sınırını (23.5 derece) aştığı zaman biz bu gezegenin sınırlar ötesinde (out of bounds) olduğunu söyleriz. Böyle bir durumda gezegen daha başına buyruk, dengesiz, kendine özgü hatta aşırı ve vahşice davranma eğilimindedir. Merkür böyle bir konuma ulaştığında düşüncelerimizde daha yenilikçi, maceracı ve dengesizce davranabiliriz. Ani kararla hareket etmek ya da beklenmedik kararlar vermek, ilginç bilgilerle karşılaşmak söz konusu olabilir. Dikkat edelim, böyle kritik zamanlarda verdiğimiz kararlar hayatımızın akışını büyük ölçüde değiştirebilir ve bizi bambaşka yollara sokabilir. Bu dönemde yeni bir fikir çok cezbedici de olabilir ve şimdiye kadar düşünmediğimiz, planlamadığımız bir şekilde hareket etmeye başlayabiliriz. Düşüncelerimizde alışılmış kalıplardan çıkabileceğimiz günlerdeyiz. Böyle bir zamanda son derece yaratıcı fikirler de üretebiliriz ancak bu başkaları açısından düzen bozucu ya da şaşırtıcı da olabilir.

Beklenmedik düşünceler, yeni tutumlar

Bu süreçte özellikle 15 Aralık’ta Merkür Güneş ile ilişkisinde en yüksek uzanıma (elongation) ulaşacak. Eğer akşam saatlerinde, Güneş battıktan hemen sonra batı ufkuna bakarsanız, Merkür’ü hemen görebileceksiniz. Aynı zamanda bugünlerde görüşmeler, ziyaretler ve değişik fikirleri öne çıkarmak için dikkat çekici fırsatlar da gündeme gelebilir. Oğlak burcundaki Merkür işle, sorumluluklarla ya da planlama ile ilgili alanlarda daha farklı tavırlara işaret edebilir. Nitekim 13 Aralık’ta Yay burcundaki yeniay da benzer bir tetikleme ve yenilikler getirebilir. İlginçtir aynı gün, 13 Aralık’ta bu kez Merkür’ün geri gitmeye başladığını da göreceğiz. İletişim gezegeni Merkür’ün bu geri hareketi 2 Ocak 2024’e kadar sürecek ve bu süreçte 23 Aralık’tan sonra tekrar Yay burcuna geri dönecek.

Haberin Devamı

Dolayısıyla yılın son ayının son günlerinin oldukça farklı, sürprizli ve değişikliklerle dolu geçeceğini söyleyebiliriz. 15 Aralık’tan sonra yeraltı dünyasına inmeye başlayan Merkür planlarımızı toptan değiştirebileceğimiz durumlara, ilginç düşüncelere ve aynı zamanda belirli bir hazırlıktan sonra yeni ve farklı fikirler edinebileceğimiz koşullara işaret edecek. Bu yeni fikirleri 30 Aralık’tan itibaren daha iyi farkedebilir ve özellikle Merkür’ün düzgün hareketine döneceği 2 Ocak’tan sonra daha hızlı kullanmaya başlayabiliriz. Kısaca önümüzdeki bir ay boyunca düşünce dünyamızda, iletişimde ve konuşmalarımızda bizi yenileyici bir bakış açısı kazanabilir ve bilindik, alışılmış düşüncelerden de uzaklaşabiliriz. Nasıl kullanacağımız ise bize bağlı.

Haberin Devamı