Oğlaklar için yaratıcılık, korkular ve engeller

Yaratıcılık, korkular ve engeller her zaman ortak bir tema oluştururlar.

Bu yazı Oğlaklar ve özellikle yükselen Oğlaklar için yazıldı ancak her burcun varoluşun bir yüzünü ifade ettiği unutulmamalı. Yaratıcılık kendiliğinden, doğal yolla gerçekleşen bir dışavurumdur, korkular ise doğrudan ulaşamadığımız, kişinin bağlantı kuramaktan ürktüğü ve bir tür krize girdiği ifade alanlarını gösterir. Engeller ise baş edemediğimiz, göremediğimiz, hep arkamızda duran, sanki kendi kendimizi çaresizleştirdiğimiz koşullardır. Sırasıyla, bu konular yaratıcılık 5., korkular 8. ve engeller 12. evdir.

Haberin Devamı

Oğlak burcunun doğal 5. Evinde Boğa burcu yer alıyor. Oğlak için yaratıcılık doğal bir güzellik, tatmin ve somut şeyler ifade eder. Oğlak kişiliğinde gerçekli ve sorumluluk sahibi bir görünüm sergilerken, hayatta güzel olana sahip olmak ister. Bu güzellik karmaşık olmak zorunda değildir ancak uyumlu, estetik ve aynı zamanda pratik olmak durumundadır. 5. Evdeki Boğa uzun vadede sağlam kalacak işler üretmenin, toprakla ya da kalıcı şeylerle uğraşmanın Oğlak’a keyif ve mutluluk verdiğini anlatır. Doğal olarak fiziksel işler, güven ve huzur uyandıran işler, güzelliğe ve sanata yönelik uğraşlar Oğlak’ın yaratıcılık alanı içinde yer alırlar. (Bazı yükselen Oğlaklar: Auguste Rodin, Rupert Murdoch, James Joyce, Yehudi Menuhin, Kraliçe II. Elizabeth, Sophia Loren, Clark Gable)

Oğlak’ın korkuları kendine güvenmek ve güvenini sergilemekle yakından ilişkilidir. 8. evde yer alan Aslan burcu güçlü ve kendinden emin olmakla ilgili krizlere, dolayısıyla kendini kastırmadan ifade etmekle ilgili korkulara kapı açar. Aslan yaşam neşesi ile ilgili bir burç olduğu için, Oğlak’ın fazla sınırlı ve sert kabuklu kişiliği nedeniyle, pek çok Oğlak şımarmak, hayata neşe ile bakmak konusunda kendilerini aşmak ve yeniden doğurmak zorundadır. Kimi zamanda tam da bu nedenle Oğlak’lar eleştirel bir mizah, güçlü bir ironi geliştirirler. Oğlak’ın kalbini açmakla ilgili korkuları vardır. Sürekli tepede olmak, her zaman güçlü bir statü sahibi olmak arzusu çoğunlukla yalnızlık ve içe dönme getirdiğinden Oğlaklar, özellikle yükselen Oğlak’lar yaşamın merkezinde olmakla ilgili sorunlar, beğenilme yönünde yetersizlikler ve bu konularda krizler yaşamaya eğilimlidirler. Kendi içlerindeki baba figürü ile daha olumlu ve akıcı bir temasa geçtiklerinde korkularını daha iyi anlayabilirler.

Haberin Devamı

Oğlak’ların hayatında özgür kalabilmek, hayata iyimserlikle bakabilmek konusunda bazı engeller olabilir. 12. Ev kişinin kendi kendini farketmeden kısıtladığı, engellediği, çoğunlukla da kör olduğu durumlara karşılık gelir. 12. evdeki Yay burcu hayatın değişik aşamalarında alınan risklerden, daha maceracı istekler yüzünden Oğlak’ların kontrol dışı olaylarla karşılaşabileceğini gösterir. Kimi zaman ideolojik konular, sahip olunan inançlar ve ruhsal istekler gizli bir şekilde Oğlak’ın başını belaya sokabilir. Oğlak görünümünde katı ve fazla disiplinli olabilir ancak kendi gizli dünyasında, hatta kendisinin bile farkında olmadığı şekilde fazla önyargılı ve belirli bir görüşe saplanmak yüzünden kendi kendini baltayabilir. Eğer Oğlak onu gizli şekilde tutan nedenleri görebilirse, örneğin risk alma konusunda, yeni olan şeylere ve fikirlere açılma ve kendi sınırlarını genişletmek konusunda daha bilinçli davranabilirse, onu esir alan durumlardan, şanssızlıklardan uzaklaşabilir.

Haberin Devamı

Sonuçta Oğlak alışılmış, gelenekleşmiş ve risk içermeyen konulara doğal bir eğilim gösterse de, kendi kişiliğini riske sokacak konulara yönelerek yaşam arzusunu ve heyecanını yükseltebilir. Otoriter, kısıtlayıcı baba modelinden uzaklaşmak, kendine güven duyabilmek, hayata neşe ile bakmak gelişim için önemli kapılardır. Tüm Oğlak’lara mutlu yaşlar diliyorum.