Ruhun çekiş noktaları

Bizi özellikle çeken, meşgul eden konulara göz atalım

Doğum haritamızda Ay düğümleri, Ay’ın Dünya’nın Güneş etrafındaki yörünge düzlemini kuzeye ve güneye doğru yönde karşılıklı kestiği iki izafi noktadır ve bu noktalar hem ışıkları hem de dünyayı ilgilendirdiği için, kişinin hayat tecrübelerinde önemli bir rol oynarlar. Kuzey Ay düğümünüz (kad) hangi burçta ise o burcun konularını bu maddi dünyada daha fazla geliştirme ya da zenginleştirme imkanı var iken, Güney Ay düğümünün (gad) bulunduğu karşıt burç ise daha ruhsal, sanki başka bir dünyaya ait, maddeden çok maneviyata yönelik bir noktadır. Astrolojik haritanızda Ay düğümleri ile birleşen ya da düğümlere kare açı yapan gezegenler ruhsal gelişiminizde çok önemli roller oynarlar. Eğer böyle gezegenleriniz var ise, o gezegenin anlattığı konularda mutlaka daha yüksek bir farkındalık geliştirmek gerekecektir.

Haberin Devamı

Eğer bir gezegeniniz kad ile birleşiyor ise, bu konum o gezegenin konularının özellikle maddi alanda ve dünyevi hırslar yönünde çok daha fazla kullanılabileceğini açıklar. Örneğin Venüs kad ile birleşiyor ise, hayatınızda ilişkiler, ortaklıklar, kadınlara ya da keyiflere, sanata yönelik konularda daha çok şey yapmayı hedefleyebilirsiniz. (Örn, Rick Martin, Elvis Presley, Lady Gaga) Bu gezegen Satürn ise sorumluluk yüklenmek, bir şeyler inşa etmek ve kurumsal işlerle ilgilenmek yönünde önemli istekleriniz var demektir. (Örn. Fatih Sultan Mehmet, İmparator Akhito) Dolayısı ise kad ile birleşen gezegen bu dünyada ele alınması yönünde istek ve niyet olduğunu anlatır. Eğer bir gezegen kad’ten sonra gelen ilk karede, 90 derece ötede yer alıyor ise, örneğin kad Boğa ise Aslan’da, bu gezegenin anlattığı konuları kariyerimizde, özellikle gelecek beklenti ve isteklerimiz yönünde çok fazla kullanmak ister, adeta bu gezegeninin anlattığı konuları gerçekleştirmek yönünde inşa edici büyük bir gayret içine gireriz. Bu konum Kuzey bendine, bükümüne işaret eder. Mesela, Merkür böyle bir konumda ise, iletişim, kendini ifade yetenekleri, çok yönlülük ve hızlı olmak kişinin özellikle iş hayatında öne çıkan bir yönü olacaktır. (Örn. Patricia Highsmith, George Bernard Shaw, Nazım Hikmet)

Haberin Devamı

Eğer bir gezegeniniz gad ile birleşiyor ise, bu gezegenin konuları hayatınızda daha sorunlu, sıkıntılı hale gelebilir. Zira gad her zaman daha ruhsal olanı, bırakmayı ve maddeden özgürleşmeyi gösterdiği için, o gezegenin konularında alışılmamış durumlar, gariplikler, kimi zaman kişiyi ruhsal yönden test eden, zorlayan olaylar görebiliriz. Örneğin Ay’ın kendisi gad ile birleşiyor ise, kişinin aile kurma, ait olma, anne olma ya da kendi annesi ya da kadınlarla ilişkilerinde önemli açmazlar, tuhaflıklar, zorluklar ortaya çıkabilir. Çoğu zaman gad ile birleşen gezegenler yıpranırlar. (Örn. Ted Bundy, Viloette Leduc, Noel Coward) Diğer yandan herhangi bir gezegen gad.’ten sonra gelen ilk karede, yani 90 derece ötede bulunuyor ise, örneğin gad. Yengeç’te ise, Terazi’de, ilgili gezegenin açıkladığı konuları değiştirmek, farklı yorumlamak, yenilemek konusunda çok hırslı olabiliriz. Dolayısı ile bu gezegenin konularını herkesin yapmadığı gibi ele alabilir ve değiştirmeye zorlayacağımız için, büyük bir dirençle de karşılaşabiliriz. Bu konuma güney bendi ya da bükümü adı verilir. Örneğin Jüpiter böyle bir konumda ise kişi ahlaki değerler, toplumsal normlar, zenginlik ya da inançlar alanında en iyi olasılıkla daha reformist ya da yorucu ölçüde değiştirici, hatta yıkıcı olabilir. (Örn. Erika Jong, Tracey Emin, Derek Jarman)

Haberin Devamı

Bir haritayı yorumlarken, bu tür detaylar çok büyük bir önem kazanırlar. Ay düğümleri ile temas eden, birleşen ya da kare açı yapan gezegenlere özellikle dikkat edilmelidir. Bu gezegenlerin anlattığı konular hayatımızın yönünde çok önemli şeyler söylerler.