Sonbaharda dış politikada hararet artıyor

Komşularla ilişkilerde kritik gelişmeler var

23 Eylül’de Güneş’in Terazi burcuna ilerlemesi ile birlikte sonbahar mevsimi de başlamış oldu. Bu ana göre çıkarılan haritalar bize önümüzdeki 3 ay boyunca gündeme gelebilecek temalar hakkında önemli bilgiler verirler. Sonbahar haritasında (Ankara’ya göre) Akrep burcunun (19 derece) yükseldiğini görüyoruz. Bu burç mücadeleyi, güçlü olma gereğini, çoğu zaman baskı, korku ve endişe yaratabilen koşulları açıklar. Akrep dönüşüm, yenilenme ve krizlerle yakından ilişkilidir. Akrep ülkemiz haritasında 5. evde yer aldığı için bu dönemde gençleri ilgilendiren gelişmeler, meclisin durumu dikkat çekerken, bu dereceye yakın Venüs’ün olması daha destekleyici bir gösterge sayılır.

Haberin Devamı

Haritada 11. Evde duran Mars da bu dönemde içinde bulunulan paktlar, gruplar ve işbirlikleri açısından kritik koşullara, daha özenli olma gereğine işaret etmekte. Zira Başak ülkemiz haritasında sınırdaş komşuları gösteren 3. evde yer aldığı için kuşkusuz en önemli meşguliyetlerden birisi Suriye başta olmak üzere, komşularımızla olan gerilimli ilişkilerimiz olmaya devam edecek. Aynı zamanda işbirliği yaptığımız ülkeler, bağlı olduğumuz siyasi, ekonomik ve diğer örgütler açısından, kısaca ülkemizin hedefleri açısından dönüştürücü ve mücadele gerektiren bir dönemdeyiz.

Sonbahar haritasında öncü burçlarda dikkat çeken bir T-kare açı kalıbı var. Yengeç burcunda Ay kuzey ay düğümü ile birleşirken, Oğlak burcundaki Satürn-Pluton ve güney ay düğümüne karşı duruyor. Terazi burcundaki Merkür ve Venüs ise bu karşıtlığı kareliyor. Kareler zorlayıcı açılardır ve T-karenin köşesinde Terazi burcunun olması diplomasi ve taktiksel hareketin son derece önemli sonuçlar ve yeni dengeler yaratabileceğini gösteriyor. Haritaya bakıldığında, komşuları, iletişimi ve fikirleri gösteren 3. evde, Oğlak burcunda Satürn-Pluton bu alanda baskı ile gelen bir dönüşüme, engellere ve güç savaşlarına işaret ederken, karşısında Yengeç burcundaki Ay güvenlik konusunu, milli hassasiyetleri ve doğal olarak endişeleri gösteriyor.

14 Ekim dolunayı çok kritik !

Haberin Devamı

Dikkat edelim bu dönemde, 14 Ekim’de Koç burcunda gerçekleşecek olan dolunay benzer bir T-kare gerçekleştirecek. Ülkemiz açısından bakıldığında 14 -28 Ekim tarihleri arasının özellikle kritik olduğunu görüyoruz. 14 Ekim dolunay haritasında Yengeç burcunun yükseliyor olması ülkemizin daha belirleyici adımlar atabileceğini de göstermekte. Kuşkusuz bu dönemde savaş gezegeni Mars da Terazi burcunda, özellikle de ülkemiz haritasındaki konumuna daha yakın seyrediyor olacak. Tüm bu göstergeler sonbahar aylarının oldukça riskli, ülkemiz açısından dikkatli olunması gereken koşullar getirdiğini anlıyoruz.

Kuşkusuz ülkemizin 29 Ekim’deki doğum günü de bu açıdan önemli işaretler veriyor. 2019-2020 yıllık haritada komşularımızı anlatan 3. Evin yükseldiğini görüyoruz. Ayrıca haritada, Akrep burcunda yine 3. evde bir yeniay var. İletişim ve görüşmeleri anlatan Merkür de bu evde. Dolayısı ile önümüzdeki dönemde bütün ilgi ve dikkatimizi komşularla ilgili kriz çıkarabilecek, mücadele gerektirebilecek olaylara vereceğiz. Bu dönemde siyasetin kuralları değişebilir.  

Haberin Devamı