Trump’ı neler bekliyor ?

Bu yaz başta Trump’ı ve Amerika’yı son derece sıcak bir gündem beklemekte

Geçtiğimiz yıl başta Amerika’yı ve tüm dünyayı şaşırtarak ABD başkanı seçilen Donald Trump’ı önümüzdeki dönemde neler bekliyor olabilir ? Haziran doğumlu Trump için yıllık öngörümde bulunmanın tam zamanı. Zira yeni yaşının etkilerini doğum gününden üç ay öncesinde farketmeye başlayabiliriz. Donald Trump, 2017-18 döneminde ağırlıklı olarak 12. ev temalarını yaşayacak. Astrolojik açıdan bu ev hiç de sevilmeyen bir evdir, belalar, gizli düşmanlıklar ve kayıp getiren temalarla yakından ilgilidir. Trump’ın bu konularda fazlasıyla hassas olduğu görülmekte, nitekim haritasında bu evde Yengeç burcunda 3 gezegen (Satürn, Merkür ve Venüs) bulunmakta. Bu ev aynı zamanda kontrol dışı gelişmeler, teslim alınma ve en iyi olasılıkla bekleme ya da hapsedilmekle ilgilidir. 12. evi her zaman anne karnında olmaya benzetirim. Henüz tam hazır ve net olmamış koşullar, kişinin özgürlüğünü elinden alan durumlar bu evle ilişkilidir.

Haberin Devamı

Bu evde Yengeç burcunun olması ise ailevi konuların, güvenlik ve hassasiyet içeren koşulların dikkat çekici olabileceğini hatırlatmakta. Belki de bu dönemde, ailesinden ve yakın çevresinden kaynaklanan durumlar başına daha çok sıkıntı çıkarabilir yahut ülke güvenliğine ilişkin gizli koşullar daha çok hassasiyet yaratacak da olabilir. Bu evdeki Satürn özellikle devlete, sorumluluklara, kurallara ve yasalara ait gelişmelerin ağır basacağını açıklamakta. Bu nedenle, yeni dönemde Trump üzerindeki sınırlamalar, engeller ve geciktirici koşullar çok daha belirgin hale gelebilir. Bunun yanı sıra CIA, FBI gibi istihbarat örgütlerinin faaliyetleri de ağırlık kazanabilir. Yine bu evdeki Merkür ve Venüs, gerek gençlerle ve kadınlarla ilgili gelişmelerin, gerekse sarfettiği sözlerin ve anlaşmaların ayrı bir hassasiyet ya da bazı yanlışlıklar, karışıklıklar içerebileceğini gösteriyor.

Trump’ın yıllık haritasında ise Yengeç burcu en tepe noktaya yerleşmekte ve bu evde aynı zamanda savaş ve mücadele gezegeni Mars görülmekte. Bu durumda gerek kendi güvenliği, gerekse ülkenin güvenlik konularına ait durumların büyük bir önem kazanacağı anlaşılmakta. Trump’ın ülke güvenliğini gündeminin en tepesine koyacağını görülüyor. Kuşkusuz, son aylarda Kuzey Kore ile temas ve ortaya çıkan tehdit edici unsurların bu dönemde hız kazanarak ilerleyeceği görülmekte. Özellikle Yengeç burcu dönemi olan 22 Haziran – 23 Temmuz arasında bu konuların iyice önem kazanacağını söyleyebiliriz. Bunun yanı sıra yıllık haritasında 3. Evde Yay burcunda duran Satürn, Güneş’inin de karşısından geçiyor. Dolayısıyla, bu dönemde uluslar arası alanda destek kazanmak bir yana, daha çok engel, düşmanlık ve bekletici, onu alıkoyan, kısıtlayan koşullar içerisinde. Seçim kampanyası sürecinde, Rusya ile temasın getirdiği soru işaretleri ve sorgulamalar 2017-18 döneminde oldukça sakıncalı sonuçlara da yol açabilir.

Haberin Devamı

Her durumda, bu dönemde ABD’nin de oldukça yorucu ve zor koşullar içerisinde olduğunu görüyoruz. Zira, bu yıl 21 Ağustos’ta Aslan burcunda gerçeleşecek olan tam Güneş tutulması bir yandan savaş gezegeni Mars’la birleşirken, diğer yandan da tutulma gölgesi bir baştan bir başa Amerika’nın tam üzerinden geçmekte. Böyle bir durum tüm Amerikan halkını ilgilendirebilecek başkana, lidere ait bir durumun (Aslan) gündemde büyük bir yer tutabileceğini göstermekte.

Haberin Devamı

Diğer yandan, Trump’ın yıllık haritasında yükselen burçta duran Jüpiter’in bir ölçüde destekleyici olduğunu görüyoruz ancak bu destek söz konusu sıkıntıları ne oranda hafifletebilir, bunu birlikte göreceğiz.