Venüs ve Jüpiter’in dansı

Önümüzdeki aylar beklentilerimize yeni bir bakış açısı getiriyor

Venüs bugün gerilemeye başladı ve 6 Eylül’e kadar da gerilemesini sürdürecek. Bu dönemi ilişkilerimizde, başkalarına verdiğimiz değerde ve anlaşmalarımızda yeniden düşünmek olarak değerlendirebiliriz. Venüs çekimi, güzelliği ve zevklerimizi anlatan gezegendir. Geri giden bir gezegen ise evde cüzdanını unutmuş adama benzer. Gerekli bir geri dönüştür bu. Bu dönemde aşkta, istek ve zevklerimiz yönünde nelerin düzgün, nelerin eksik ya da yetersiz olduğunu daha iyi anlayabiliriz. Venüs gerilemesi belki yeteri kadar keyif alamıyoruz, eğlenemiyoruz anlamına gelebilir ancak bir yandan da bizim için yanlış seçimler içinde olduğumuzu da görebiliriz.

Haberin Devamı

Daha dışsal anlamıyla, Venüs’ün gerilediği 6 Eylül’e kadar estetik, güzellik, dekorasyon, çiçekler ve bahçe ile ilgili işlerde aksamalar olabilir. Böyle zamanlarda evlilik önerilmez. Aradığımız aşkı bulmak daha zahmetli olabilir. İşin ilginci bu süreçte Venüs ve Jüpiter dikkat çekici bir ilişki kuruyorlar. Daha önce 1 Temmuz’da birleşen bu iki iyicil güç, Venüs’ün geri gitmesi nedeniyle, 5 Ağustos’ta Aslan burcunda yeniden yan yana gelecekler. 25 Ekim’de ise bu kez Başak burcunun tam ortasında bir kez daha buluşacaklar. Bu birleşmeler hayattan zevk aldığımız konulara, bize neş’e ve güven getiren imkanlara işaret eder. Önümüzdeki aylarda kendimiz için güzel ve keyifli olan şeylere daha çok odaklanacağız. Ancak bu süreç içinde biraz daha gerçekçi ve derin düşünmemizi gerektiren koşullar da var. Zira 5 Ağustos’taki ikinci birleşmeye Satürn’ün gölgesi düşmekte. Akrep burcundan gelen Satürn karesi istekli, pozitif ve hevesli olmamıza karşın bazı eksiklerin ya da engellerin de olabileceğini açıklıyor. Belki de iş ve sorumluluklar ve diğer gerçekler yüzünden aradığımız eğlence ya da keyfin tam tadını alamıyor olabiliriz. Diğer yandan, 25 Ekim’deki birleşme, Balık burcundaki Kiron’la temas kurarken, kendimizi severek yaptığımız bir işe vermek, belirli fedakarlıklarda bulunmak kişisel açıdan çok daha geliştirici olacak.

Öyle gözüküyor ki bu yaz ve sonbahar aylarında aşkta, ilişkilerde, sevdiğimiz konularda duygu ve düşüncelerimizi güçlü bir şekilde gözden geçireceğiz. Ağustos’un ilk haftasında önemli bir değerlendirme süreci var. Nitekim 2 Ağustos’ta düzgün harekete geçecek olan Satürn, uzun bir süredir üzerimizde kambur oluşturan duygusal yükleri, geçmişten kalan durumları azaltacak. Artık yeni bir gündem ve hedeflerle ilerleyebileceğiz. Ardından 11 Ağustos’ta Jüpiter Başak burcuna ilerliyor olacak. Önümüzdeki bir yıl boyunca, iş ve mesleğimize yönelik konularda, verimli olmak ve yeteneklerimizi geliştirmek konusunda çok daha çalışkan ve gayretli olmak isteyeceğiz. Başak burcundaki Jüpiter bolca iş, çaba ve meşguliyet getirecek. Çalışırken de keyif almayı öğreneceğiz. Jüpiter’in bu seyahatinde belki kendimizi attan inip eşeğe binmiş hissedebiliriz ama bir yandan da göstereceğimiz alçakgönüllü çabaların ne kadar önemli olduğunu farkedeceğiz. Bu gözle baktığımızda 25 Ekim’deki son Venüs-Jüpiter birleşimi mesleki konulara, çalışma hayatımıza daha keyifli ve zevk alacağımız olanaklar, güzellikler getirebilir.

Haberin Devamı