Yaylar için yaratıcılık kaynakları

Burçlar kuşağı içinde insanın anlam arayışını, hayatı keşfetme ve deneyimleme isteğini anlatan Yay’ın sembolünde yarı hayvan yarı insan bir santor figürü vardır.

Burçlar kuşağı içinde insanın anlam arayışını, hayatı keşfetme ve deneyimleme isteğini anlatan Yay’ın sembolünde yarı hayvan yarı insan bir santor figürü vardır. Bu burcun adı aslında Okçu olmalıdır. Okçu uzakları hedef almaktadır. Bu burçta keskin odaklı, enerjik, canlı ve çoğunlukla iyimser bir tutum buluruz. Ateş elementinden Yay, değişken niteliği ile her yöne dağılma, ilgisini genişletme arzusundadır. Yay burcunun yaratıcılık ve doğal ifade evinde Koç burcu yer alır. Yay için kendini ifade spontan, çocuksu, heyecan arayan ve risk almak isteyen bir tavır anlatır. Bu burç doğal bir liderliğe ve vizyona sahiptir. Yükselen burcu Yay olanlar risk almaktan, kendiliğinden harekete geçmekte zorlanmazlar. Heyecanlı, rekabetçi ve sportmen bir doğaları vardır. Yaratıcılıklarında bağımsızlığın, tek başına harekete geçmenin önemli bir yeri vardır. Koç düşünmeden harekete geçen, eyleme ağırlık veren bir burç olduğu için, Yay aşkta, yaratıcılık ve sahnede hep bir adım önde bulacaktır. Aynı zamanda bu konum onun korkusuz, mücadeleci ve yeri geldiğinde fazlasıyla rekabetçi yönleri olduğunu gösterir.

Haberin Devamı

Peki Yay’ın korkuları, endişeleri, onu bağlayan şeyler arasında ne görürüz ? Yay’ın 8. evinde Yengeç durur. 8. ev yükselen burçla doğrudan ilişki yani açı kuramayan bir alandır. Dolayısıyla, Yengeç’in anlattığı konular Yay için hem ifade etmekte zorlandığı, hem de onu duygusal açıdan krize sokabilecek konuları gösterir. Bir yere ait olmak, yerleşmek, kök salmak, aile kurmak, duygusal açıdan kendi hassasiyetlerini göstermek Yay’ın zorlandığı durumlardır. Duygusal alanda aile bizi bağlayan en önemli unsurlardır ve Yay’ın aile, gelenekler ve geçmişe ait konularda bazı endişeleri, huzursuzlukları olduğunu söyleyebiliriz. Duygusal bağlar Yay’ın doğal özgürlüğünü kısıtlar hale geldiğinde Yay için korkular söz konusu olabilir. Çoğu zaman aileden kaynaklanan olumlu ya da zorlayıcı unsurlar Yay’ın özgür doğası için bir ayakbağına dönüşebilir. Yay burcu yükselen bir kişinin haritasında 8. evde çok gezegen(ler) varsa bu durum duygusal açıdan kolaylıkla anlatılamayan hassasiyetlere, endişeli koşullara işaret edebilir.

Haberin Devamı

Bizim için bir kör alan 12. ev, bilinçli olarak farkına varamadığımız, çoğu zaman kendi kendimize düşmanlar yarattığımız konuları açıklar. Bir bakıma bu bizim cehaletimizden doğan ihmalkarlıklar evimizdir. Yay burcunun 12. evinde yer alan Akrep, bu burcun bir şekilde geçmişten getirdiği tutku ve arzuları, volkanik duygusal durumları ve bağımlılıkları anlatır. Belki de Yay’ın farkına varmakta zorlandığı şeylerden birisi aşırı tutumu ve görüşleri yüzünden bilinçaltında oldukça yıkıcı ve dönüştürücü olduğudur. Çoğu zaman Yay burcu yükselen kişilerin hayatının belirli dönemlerinde kıskançlıklar, gizli yıkıcı düşmanlıklar ve güvensizlikten kaynaklanan ihanetler, hileler söz konusu olabilir.

Hepsini bir araya getirdiğimizde, Yay’lar doğal hallerinde hayata hevesle ve iyimser bir naiflikle bakmaktan geri durmazlarken, yakın duygusal bağlar kurmakta ikilem içinde kalabilirler. Duygusal açıdan tutsak kalmak, olumsuz duygusal alışkanlıklar geliştirmek farkında olmadan geliştirdikleri ve belki bilincine vardıklarında, toptan bir duygusal arınma gerektiren durumlar olabilir.

Haberin Devamı