Sağlık Rahim Ağrısı Neden Olur? Ağrı Nerelerde Hissedilir?

Rahim Ağrısı Neden Olur? Ağrı Nerelerde Hissedilir?

28.07.2021 - 02:13 | Son Güncellenme:

Pelvik ağrı rahim bölgesinde meydana gelebilmektedir. Bu ağrı kronik ağrı kategorisinde yer almaktadır. En fazla kasık ve alt karın kısmında bu ağrı hissedilmektedir. Bazen pelvik ağrılar kalça bölgesinde de hissedilebilir. Rahim ağrısı neden olur? Ağrı nerelerde hissedilir? İşte, merak edilen tüm detaylar.

Rahim Ağrısı Neden Olur Ağrı Nerelerde Hissedilir

Rahim ağrısı kasık bölgesi, alt karın bölgesi ve göbeğin alt kısmında görülebilmektedir. Bazı durumlarda sırt ya da kalça bölgesinde de görülebilmektedir. Rahim ağrısının farklı pek çok sebebi olabilmektedir. Bu nedenle ağrının nedeninin araştırılması gerekmektedir.

Rahim Ağrısı Neden Olur?

Rahim ağrısı, yalnızca rahimde gerçekleşen bir rahatsızlık nedeni ile meydana gelmeyebilir. Bunun dışında idrar yolları rahatsızlıkları, kasık ve bel bölgesindeki ağrılar, iskelet ve sinir sistemi rahatsızlıkları, üreme organlarındaki bir takım rahatsızlıklar nedeni ile de rahimde ağrı olabilmektedir.

Rahim ağrılarının çeşitli nedenleri;

Haberin Devamı

Yumurtalıklarda kist oluşumu

Dış gebelik

Apandisit iltihaplanması

Üreme organlarında enfeksiyon oluşumu

İdrar yolları rahatsızlıkları, böbrek taşı problemleri

Endometriyozis

Rahim pozisyonunun bozuk olması

sindirim sisteminde enfeksiyon oluşumu

Rahim yapışıklığı ve zor doğum gibi sebepler rahimde ağrıya sebep olabilmektedir.

Rahim Ağrısı İçin Hangi Doktora Gidilir?

Rahim ağrısını tedavi edebilmek için öncelikle ağrının sebebinin bulunması gerekmektedir. Rahim ağrıları için jinekolağa gitmek gerekmektedir. Burada ultrason ve laparoskopi yapılmalıdır. Yapışıklık olması durumunda mide ile rahim laparoskopi ile tedavi edilmektedir. Endometriozis tedavisi de başarılı bir şekilde yapılabilmektedir.

Mideye gelen sinirlerin kesilmesi laparoskopi yöntemi ile sağlıklı bir şekilde yapılabilmektedir. Rahim ağrısının tedavi edilebilmesi için öncelikle uzman bir doktora gidilerek ağrının tanısının konması sonrasında ise tedaviye başlanması gerekmektedir.

Rahim Ağrısının Sebepleri Nelerdir?

Rahim ağrılarının farklı sebepleri olabilmektedir. Bu ağrılar uzun süreli olabileceği gibi sızı şeklinde de meydana gelebilmektedir. Rahimde meydana gelen miyom ve polip gibi oluşumlar burada ağrı meydana gelmesine neden olabilmektedir.

Rahim ağrıları yalnızca rahimde meydana gelen bir rahatsızlık yüzünden olmaz. Burada ağrı olmasının en önemli nedeni cinsel yollar ile bulaşan rahim ağzı enfeksiyonlarıdır. Enfeksiyon nedeni ile kasık çevresi ve bel bölgesinde de ağrılar meydana gelebilmektedir.

Tüplerde sıvı birikimi, tüplerde tıkanma, dış gebelik, apandisit, idrar yolu enfeksiyonu, üreme organları enfeksiyonu, sindirim sistemi problemleri, rahim yapışıklığı, endometriyozis, böbrek taşları sebebi ile de rahim bölgesinde ağrılar oluşabilmektedir. Bunun yanında adet sancısı ve başka sebepler nedeniyle de rahim bölgesinde ağrı oluşumu gözlemlenebilir. Tümör kaynaklı olan rahim ağrıları çoğunlukla şiddetini arttırarak seyretmektedir. Tedavinin doğru bir şekilde yapılabilmesi için ilk önce ağrının nedeninin bulunması gerekmektedir.

Yazarlar